logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Bosnia and Herzegovina

Vrijeme je za plažu: Halid i Enes vjerni Neumu, Žalica u Hercegovini, Hana u Turskoj

Prvi vreli dani, sandale na nogama, šešir i naočale kao zaštita od sunca... Dakle, jasno je da je definitivno počelo, nadamo se, dugo, toplo ljeto. Uveliko se planiraju ljetovanja, a nas je interesiralo gdje će se kupati i sunčati poznate ličnosti.  

Neki od njih odmor će provesti radno, dok će pojedini ljetnu pauzu napraviti tek u septembru.

Mikonos, Istra, Turska... samo su neke od destinacija koje su najpopularnije među selebritijima.

Halid Bešlić će, kako doznajemo, kao i prethodnih godina, potražiti osvježenje u Neumu, a često ode na svoju Romaniju. I Enes Begović vjeran je jedinom bh. mjestu na moru, gdje ima apartmane. S druge strane, njihov menadžer Nedim Srnja ljetovat će u Grčkoj.

Poznata influenserica Hana Hadžiavdagić-Tabaković ljeto će provesti tradicionalno u društvu supruga Tarika Tabakovića na nekoliko adresa.

Dvije destinacije 

- Što se tiče samog ljetovanja, kod mene je sve isplanirano i uplaćeno prije dva mjeseca, sve znam unaprijed, odnosno cijelu godinu zbog posla koji radim tako da smo već sve bukirali. Idemo opet u Tursku, u “Adam i Evu”, to je naš omiljeni hotel u Alanji. To ne mijenjamo nikad, poslije ćemo malo na Hvar, a onda u devetom mjesecu idemo u Kan, Nicu i Monte Karlo i to je neki plan za ljeto - otkrila nam je Hadžiavdagić-Tabaković.

Pjevač Halid Muslimović ističe da mu se nerijetko desi da se u trenutku odluči za lokaciju, ali ipak ima svoja omiljena mjesta i njima je posebno vjeran.

- Ja to u trenutku određujem, ništa ne planiram. Kad završim sve obaveze, koncerte, turneje i porodične obaveze, onda odredimo gdje ćemo. Obično to bude krajem avgusta, početkom septembra. I lokacija se desi u trenutku. Dosta idemo za Hrvatsku i Crnu Goru. Izdvojit ću Malinsku na otoku Krku, a u Crnoj Gori to je Budva. To su te dvije najdraže lokacije – kazao nam je Muslimović.

Za razliku od njih, bh. reditelj Pjer Žalica odlučio se sa porodicom za domaći turizam pa će skoro dvadeset dana provesti u Hercegovini, koja im je porodično omiljeno odredište za odmor.

- Mi nećemo ići na more, možda dan- dva, nego ćemo uglavnom biti Mostar - Dračevica u Hercegovini. Koliko stignemo, kad se završi škola. Počeli smo ići posljednjih godina u Hercegovinu, naročito u mjesto Dračevica, koje je sedam kilometara od Mostara, gdje ću možda imati i predstavu. Razvijamo vjernost prema našem turizmu tako da ćemo biti 15-20 dana – rekao nam je Žalica.

 Apsolutno nedostižno

Pjevačica Maja Šuput nastupat će cijelo ljeto širom Jadrana, a pauze od koncerata iskoristit će, kako ističe, za uživanje u moru, dok krajem avgusta ide na egzotičnu destinaciju, kojoj je godinama vjerna.

- Imam ljetnu turneju tako da pjevam na Jadranu. Od sedam dana u sedmici, pet ću biti na sceni. A krajem avgusta ću uzeti godišnji odmor i otići na Mikonos u Grčku. Mikonos, jednostavno, mora biti. Kad bi svako imao priliku ili želju otići na Mikonos, bilo bi mu jasno zašto. Jednostavno je potpuno drugačiji od svega ostalog - predivne plaže, spektakularno, abnoramalno dobra hrana, divni turisti, prekrasno je i zabavno, a i samo je jednom godišnje, ostalih dana apsolutno nedostižno – priznala nam je Šuput.

Manekenka Jelena Jugović-Tundžel, zajedno sa suprugom i dvoje djece, iznajmila je vilu uz more u poznatom turskom ljetovalištu Šile Akčkese.

- Spakovali smo prije nekoliko dana kofere i pobjegli od vreve i gužve u Istanbulu te se na neki način do kraja ljeta preselili ovdje. Predivno je, plaže su bajkovite, a posebno mi je drago da smo ovdje zbog naših blizanaca, jer mogu da trče i uživaju daleko od asfalta. Prije sam voljela da putujem, a otkako sam majka, volim da sam na jednom mjestu i sve je nekako drugačije – istaknula je Jugović-Tundžel.

Šaran: Ne živim za more

- Nisam ništa planirao. Nisam taj koji planira, ne živim za more. Nemam fakat nikakvih planova – kazao nam je Dino Šaran, frontmen grupe “Letu štuke”.

Radno u Sarajevu

- Samo mogu da kažem da ću ljeto provesti radno, najviše u Sarajevu, neću nigdje drugo putovati – rekao nam je reditelj Srđan Vuletić.

 Nikad ne planiram

- Nemam pojma, zaista, nikad ništa ne planiram, ako ispadne nešto interesantno, otići ću negdje uz more. Ljeto mi je uglavnom radno, a iskoristit ću pored toga priliku da se malo odmorim – rekla nam je Hanka Paldum.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO