Bosnia and Herzegovina

VUČIĆEVA ČESTITKA TRUMPU JE VIRALNI HIT: 'Čast mi je što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila sa SAD-om na istoj strani, na strani…'

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je američkom predsjedniku Donaldu Trumpu Dan nezavisnosti.

Vučić je poručio da mu je čast što je Srbija u teškim historijskim trenucima bila sa SAD-om na istoj strani, kao i da ga ohrabruje činjenica da SAD posvećuje pažnju zbivanjima na današnjem Balkanu kroz podršku miru i stabilnosti u regionu. Vučić je na prijemu povodom Dana nezavisnosti SAD-a čestitku upućenu predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu, uručio američkom ambasadoru u Srbiji Anthonyju Godfreyju.

"Čestitam Vam Dan nezavisnosti - dan koji je za Sjedinjene Američke Države više od praznika, jer je simbol patriotizma američkog naroda, kao i njegovog načina života.

Ovaj dan je važan za sve građane SAD-a, ali i za sve one koji s njima dele neprolazne vrednosti slobode i jednakosti, ispisane u Deklaraciji o nezavisnosti pre 244 godine.

Istorija Vaše zemlje je, kako ste rekli, ep o velikoj naciji, koja je rizikovala sve za ono što zna da je ispravno i za ono što zna da je istina. Zato mi je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila sa SAD-om na istoj strani, na strani istine i pravde.

U prethodnom periodu smo obeležili važne zajedničke jubileje i svetle primere našeg savezništva, a sada smo ponovo, u vreme izazova bez presedana, stali jedni uz druge u borbi za zdravlje.

Dozvolite da izrazim zahvalnost za pomoć koju je SAD pružio Srbiji u borbi protiv virusa korona, kao i uverenje da će velika američka nacija nadvladati i ovaj veliki izazov i još odlučnije ići putem napretka i blagostanja kako bi, u skladu sa zajedničkom vizijom spokojnog čovečanstva, ostvarila planove za budućnost.

Ohrabruje me činjenica da posvećujete pažnju zbivanjima na današnjem Balkanu kroz podršku miru i stabilnosti u regionu. Srbija želi da odnose sa SAD-om vrati na nivo istinskog partnerstva i zato se nadam da ćemo imati priliku da Vas ugostimo u Srbiji, da se zajedno podsetimo na ono što nas povezuje i da bolje upoznate narod koji je iznedrio Nikolu Teslu i Mihajla Pupina, po rođenju Srbe, stanovnike Amerike, a koji su zadužili ceo svet.

Uz iskrene čestitke za nacionalni praznik, primite, ekselencijo, srdačne pozdrave i izraze posebnog uvažavanja", navodi se u čestitki Vučića.

Vezane vijesti

Football news:

The authors of Showsport choose the winner of the Champions League: Chernyavsky - for Leipzig, Muiznek believes in real 🤪
Trent, rashford, martial and Greenwood are up for the award for the best young player of the season
Ronaldo started the 2016-17 season poorly – and then scored 10 goals in the Champions League play-offs and produced the best performance in the history of the tournament
Henderson, de Bruyne, Pope and Ings is among the contenders for the award for the best player of the Premier League season
The Bundesliga plans to start the season on September 18 with a match between Bayern – Schalke or two Borussia
Barcelona announced 7 reserve team players for the match with Napoli. Dembele, Vidal and Busquets will not play
In the 80's, Lyon played in Ligue 2 and was not needed by anyone. Olas has built an economic Empire and created his own version of money ball