Bosnia and Herzegovina

Zbog Novalića ministri moraju na testiranje, Bukvarević negativan

Nakon informacije da će cijeli kabinet Fadila Novalića, premijera FBiH koji je pozitivan na koronavirus morati na testiranje, isto važi i za ostale ministre.

Kako saznajemo Novalić je jutros trebao održati sastanak s Udruženjem poslodavaca, ali zbog jakih simptoma podvrgnut je testiranju.  

Njemu je, nakon što se pridružio Marsu mira u Mravinjcima, pozlilo. 

Saznajemo da je ipak simptome osjećao mnogo ranije, još od posjete Općini Tešanj, a nakon toga je bio na sjednici Vlade. To je razlog sto će ostali ministri morati da se testiraju. 

Saznajemo da je ministar Salko Bukvarević već obavio testiranje, ali je on negativan. On se testirao po saznaju da je oboljela njegova sekretarica. 

Kada je u pitanju Vlada jedna od opcija je da sjednice opet budu online, a Novalića će mijienjati dopremijeri ili Jelka Milćević ili Vesko Drljača.

Football news:

Goetze turned down Beckham's Inter. Mario wants to play in Europe
Tonali will move to Inter after the end of the Europa League
Gasperini worked at Juventus (only with youth) and Inter (sacked after 5 matches), but Atalanta became the grandee for him
Parejo and Coquelin has gone from Valencia to Villarreal
Coca: The win over Liverpool had a good impact on us. It is not easy to beat the European champion and the Premier League twice
Giovane Elber: Lewandowski is better than Messi now. Lionel is a genius, but this year Robert is unattainable
The head of the Belarusian Tribune was detained in Minsk. Max, we're with you