Cyprus

Καλούν τους γονείς να τηρούν τα Πρωτόκολλα, οι οργανωμένοι γονείς νηπιαγωγείων

Τους συνδέσμους γονέων να τηρούν τα Πρωτόκολλα όχι μόνο την Τσικνοπέμπτη αλλά γενικά, καλεί, σε σημερινή ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων.


Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι στις 25 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου με εκπροσώπους των Οργανωμένων Γονέων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, κατά την οποία συζήτησαν για τις εκδηλώσεις στους χώρους των Σχολικών Μονάδων την ημέρα της Τσικνοπέμπτης, 4 Μαρτίου 2021.

Σημειώνει ότι ο ΥΠΠΑΝ ενημέρωσε τους προέδρους των τριών Συνομοσπονδιών για την απόφαση του να αναστείλει όλες τις εκδηλώσεις στους χώρους των Σχολικών Μονάδων και στήριξε την απόφαση του στην αναγκαιότητα της τήρησης των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για τον περιορισμό εξάπλωσης της Πανδημίας, ιδιαίτερα όπως ανέφερε αυτές τις μέρες που γίνονται προσπάθειες για να επανέλθουν στους σχολικούς χώρους και οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης.

Αναφέρει, επίσης, ότι ο Υπουργός Παιδείας ζήτησε από τους οργανωμένους Γονείς να στηρίξουν την απόφαση του Υπουργείου και επανέλαβε την αναγκαιότητα τήρησης των Πρωτοκόλλων και των Διαταγμάτων που εκδόθηκαν από τον Υπουργό Υγείας.

«Λαμβάνοντας τον λόγο αρχικά εκφράσαμε την δυσαρέσκεια και διαφωνία μας με την απόφαση του ΥΠΠΑΝ καταθέτοντας προτάσεις και επιχειρήματα, τα οποία υποστηρίξαμε, για συγκεκριμένες εκδηλώσεις οι οποίες δεν θα αντιβαίνουν των όρων των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων. Εξηγήσαμε στον ΥΠΠΑΝ ότι οι περιορισμοί που επιβάλλονται στα παιδιά μας λόγω της Πανδημίας επηρέασαν αρνητικά την ψυχολογία τους και οποιαδήποτε δραστηριότητα εκτός του συνηθισμένου προγράμματος θα ανατρέψει αυτή την αρνητικότητα και θα τονώσει την ψυχολογία τους», προσθέτει.

Σημειώνει ότι ανέφεραν στον Υπουργό «πως οι μαθητές της δικής μας βαθμίδας ούτως ή άλλως για την σίτιση τους μεταφέρουν φαγητό από το σπίτι το οποίο καταναλώνουν σε συγκεκριμένο χρόνο και χώρο κάθε τάξη ξεχωριστά, ενώ οι μαθητές του Ολοήμερου σχολείου σιτίζονται από συγκεκριμένα πιστοποιημένα εστιατόρια με ατομικές μερίδες».

«Ζητήσαμε την ημέρα της Τσικνοπέμπτης να μας επιτραπεί να προσφέρουμε στους μαθητές μας φαγητό σε ατομική μερίδα το οποίο θα καταναλώσουν με βάση τις καθημερινές τους συνήθειες», προσθέτει.

Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι ο ΥΠΠΑΝ διαφώνησε και ανέφερε ότι δεν μπορεί να διαφοροποιήσει την απόφαση του για την δική μας βαθμίδα, γεγονός που δεν μας βρίσκει σύμφωνους αφού σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν διαφοροποίησε τις θέσεις και αποφάσεις του για την δική μας βαθμίδα σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Σημειώνει ότι εξήγησαν στον ΥΠΠΑΝ «ότι οι Οργανωμένοι Γονείς της δικής μας βαθμίδας αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης και δείχνοντας υπευθυνότητα, ακύρωσαν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις οι οποίες περιλάμβαναν ετοιμασία εδεσμάτων εντός των σχολικών χώρων».

«Παρά τις προσπάθειες μας και τα λογικά μας επιχειρήματα δεν έγινε κατορθωτό να ανατρέψουμε την απόφαση του ΥΠΠΑΝ ο οποίος κατέληξε ότι η τήρηση των Πρωτοκόλλων και οι προσπάθειες που γίνονται για τον περιορισμό της Πανδημίας δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε χαλάρωση αλλά ούτε οποιαδήποτε διαφοροποίηση των αποφάσεων για κάποια από τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Παρά τη διαφωνία μας η τήρηση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων αποτελεί προτεραιότητα και καλούμε τους συνδέσμους γονέων να τηρούν τα Πρωτόκολλα όχι μόνο την Τσικνοπέμπτη αλλά γενικά», καταλήγει.

Football news:

Mbappe dancing on the table 🕺 Watch as PSG celebrate their semi-final exit with passion
Pochettino on reaching the semi-finals: It's all down to the PSG players. I missed the adrenaline
Manuel Neuer: Bayern should have played better in Munich. We missed a lot of chances
Hans-Dieter Flick: Bayern lacked the final touch in attack. Congratulations to PSG
PSG President: We have invested a lot in the club to win the Champions League. Neymar and Mbappe have no reason to leave
Tuchel about 0:1 with Porto: Maybe not the best game to watch. Chelsea deserved to win after 180 minutes
Neymar on reaching the 1/2 Champions League: We knocked out the winner of the tournament. Now PSG should always strive to reach the semi-finals