This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Κάμερες, ΓεΣΥ και τα χρήματά μας

Ίσως κάποιοι να αναρωτιούνται για τη σχέση μεταξύ πολιτικής οικονομίας και οδικής συμπεριφοράς, και όχι άδικα. Αυτοί όμως που ξέρουν την εργαλειοθήκη της πολιτικής οικονομίας κατανοούν αμέσως το ενδιαφέρον της για το πώς συμπεριφέρεται μια κοινότητα στον δρόμο. Αν και η στήλη δεν αποτελεί πεδίο θεωρητικής ανάλυσης και «τρεξίματος» μοντέλων, αλλά περισσότερο πλατφόρμα «καθημερινής κουβέντας» στον άξονα των εννοιών της μεταρρύθμισης και της βιωσιμότητας και πώς τούτες προωθούνται και εφαρμόζονται παντού, γεγονός που οι συστηματικοί αναγνώστες της στήλης γνωρίζουν, εν τούτοις η επικείμενη εισαγωγή καμερών για ενίσχυση της προσπάθειας της πολιτείας για καλύτερη εφαρμογή του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, αξίζει της προσοχής μας. Αξίζει της προσοχής μας επειδή είναι αποκαλυπτική της προσέγγισής μας σε όλα όσα επιθυμούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε τον τρόπο του βίου μας.

Η κυριότερη παρατήρηση πηγάζει δε, από τα αποκαλυπτικά στοιχεία που παρέθεσε η Αστυνομία, ως αρμόδιος φορέας, για τα αποτελέσματα της δοκιμαστικής εφαρμογής του μέτρου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέσα σε μια μέρα καταγράφηκαν περίπου 500 παραβιάσεις σε μια μόνο διασταύρωση στη Λευκωσία, και συγκεκριμένα στη διασταύρωση της λεωφόρου Γρίβα Διγενή με Δημοσθένη Σεβέρη. Είμαι σίγουρος, ότι άλλες τόσες αν όχι και περισσότερες θα κατέγραφε η κάμερα και στη διασταύρωση Γρίβα Διγενή με Θεμιστοκλή Δέρβη και ούτω καθεξής. Ο λόγος είναι απλός. Πρώτα ρυθμίζεται η κίνηση μέσω της ρύθμισης των φωτεινών σηματοδοτών (φώτα τροχαίας), ξαναεξηγούνται στους οδηγούς οι κανονισμοί για τη σειρά προτεραιότητας και τη λογική του ελεγχόμενου τετραγώνου και μετά εγκαθίστανται οι κάμερες που θα αρχίσουν να φωτογραφίζουν κάθε οδηγό που θα περιμένει στη μέση της διασταύρωσης το «κίτρινο» να γίνει «κόκκινο» για να μπορέσει να στρίψει, όπως άλλωστε του έμαθαν στη σχολή οδηγού που πήγε.

Με άλλα λόγια, σωστά έπραξε ο υπουργός Μεταφορών και παράτεινε την εφαρμογή του μέτρου για τον νέο χρόνο, αν όντως ευσταθεί κάτι τέτοιο, ώστε τουλάχιστον εκεί που θα εγκατασταθούν οι πρώτες κάμερες να γίνουν προηγουμένως και οι ανάλογες ρυθμίσεις.

Το ίδιο «μοντέλο» εφαρμογής νεωτερισμών στην Κύπρο συναντούμε και σε άλλα ακόμα πιο μεγαλεπήβολα έργα όπως π.χ. το ΓεΣΥ όπου εφαρμόστηκε ημιτελώς και χωρίς να έχει προηγηθεί και ολοκληρωθεί, όπως θα έπρεπε άλλωστε, η αυτονόμηση των νοσοκομείων και χωρίς να δημιουργηθούν όλοι οι απαραίτητοι μηχανισμοί ελέγχου. Γεγονός που οδήγησε σε αρνητική διάχυση (negative spill-over) του συνόλου σχεδόν των παθογενειών του προηγούμενου συστήματος σε ολόκληρο τον μηχανισμό υγείας της Κύπρου! Πρόκειται περί τραγικής εξέλιξης, αλλά ενδεικτικής της νοοτροπίας και ικανότητάς μας να στραβοπατούμε μόνο και μόνο επειδή δεν ανάψαμε τα φώτα (sic).

Επειδή περί αυτού πρόκειται. Όταν δεν προηγείται η πρέπουσα προετοιμασία για κάτι, οτιδήποτε και αν είναι αυτό, τότε αναπόφευκτα προκύπτουν κενά και λάθη τα οποία καλούμαστε να διορθώσουμε καθώς κάτι «τρέχει». Και αν αυτό που «τρέχει» είναι μικρού και περιορισμένου αποτυπώματος, π.χ. δεν βάλαμε αρκετό αλάτι στο φαγητό στην κατσαρόλα και θα προσθέσουμε μετά ή το σπίτι που κτίσαμε δεν μονώθηκε επαρκώς και θα συμπληρώσουμε τη μόνωσή του μετά την πρώτη δυσάρεστη νεροποντή, δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου. Όταν όμως φτιάχνουμε, π.χ. ένα αεροπλάνο και αντί να μας μεταφέρει στον προορισμό μας πέφτει και πεθαίνουν σε μια στιγμή εκατοντάδες άνθρωποι, τότε σίγουρα είναι το τέλος του κόσμου για τους επιβαίνοντες και τις οικογένειές τους. Ενίοτε και για την εταιρεία που το κατασκεύασε.

Οπότε ας το καταλάβουμε καλά. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να τα εφαρμόζουμε έστω και αν δεν είναι πλήρως και επαρκώς προετοιμασμένα και να τα διορθώνουμε στην πορεία. Το να πετάμε όμως χρήματα που ανήκουν σε όλους μας δεν είναι ένα από αυτά. Είτε πρόκειται για τα φώτα και τις κάμερες είτε πρόκειται για την υγεία μας ή για οτιδήποτε άλλο επιθυμούμε να εισαγάγουμε στην καθημερινότητά μας για να τη βελτιώσουμε και να την καταστήσουμε περισσότερο αποδοτική και ευχάριστη.