Cyprus

Mad Clip: Αυτό είναι το πόρισμα για το τροχαίο δυστύχημα

Βγήκε το πόρισμα για το τροχαίο του Mad clip ο οποίος έχασε τη ζωή του στη λεωφόρο Βουλιαγμένης τα ξημερώματα της Πέμπτης 2 Σεπτεμβρίου, επιστρέφοντας από γαμήλιο γλέντι.

Ο 34χρονος τράπερ έχασε τον έλεγχο της Πόρσε που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να καρφωθεί πρώτα σε μία κολόνα και έπειτα σε ένα δέντρο, στο ύψος της Φανερωμένης, βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Ήταν μάλιστα τέτοια η σφοδρότητα της σύγκρουσης που 12 πυροσβέστες χρειάστηκαν περίπου 2 ώρες για να τον απεγκλωβίσουν μέσα από την άμορφη μάζα λαμαρινών στην οποία είχε μετατραπεί το super car του.

Από την πρώτη, δε, στιγμή ένα πέπλο μυστηρίου κάλυπτε τις συνθήκες του δυστυχήματος, καθώς τίποτα δεν «δικαιολογούσε» δια γυμνού οφθαλμού την έξοδο του οχήματος από το οδόστρωμα.

Ο μηχανολόγος / ηλεκτρολόγος – μηχανικός Παναγιώτης Μαδιάς, με πείρα πολλών ετών στη διαλεύκανση δύσκολων υποθέσεων με τροχαία ως πραγματογνώμονας, ανέλαβε έτσι να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Mad Clip έχασε τη ζωή του, βυθίζοντας στη θλίψη και το πένθος όλους όσοι τον γνώριζαν και τους φανς του.

Ο κ. Μαδιάς μίλησε στον ΣΚΑΪ, την ίδια ώρα που η εφημερίδα «Real news» φιλοξενεί αναλυτικά το πόρισμά του.

Σύμφωνα με αυτό, ο τράπερ κατάφερε να κόψει ταχύτητα, μειώνοντάς την από τα 134χλμ /ώρα στα 80 με 85 χλμ/ώρα, η οποία υπολογίζεται πως ήταν και αυτή της πρόσκρουσης. Ταχύτητα πάντως αρκετά μεγάλη για να προκαλέσει θανατηφόρα τραύματα.

Παράλληλα, από την εξέταση υλικού καμερών ασφαλείας αποκλείστηκε το ενδεχόμενο κάποιου άλλου οχήματος, ζώου ή πεζού.

«Το αυτοκίνητο εξέρχεται με επιτυχία το καμπυλόγραμμο τόξο της δεξιάς στροφής και μέσα στην ευθεία παρατηρείται μια πολύ μικρή δεξιόστροφη κίνηση (μικρή περιστροφή) του αυτοκινήτου και εν συνεχεία βλέπουμε όλως παραδόξως μια αλλοπρόσαλλη και μη αναμενόμενη εντελώς ξαφνική εκτροπή του αυτοκινήτου με φόρα και κατεύθυνση αριστερόστροφη. Εν συνεχεία επέρχεται η πρόσκρουσή του στο μεταλλικό ιστό φωτισμού αφού προηγουμένως διέγραψε τόξο 210 μοιρών», αναφέρει ο κ. Μαδιάς.

Ο πραγματογνώμονας σημειώνει επίσης ότι «τα αίτια θα πρέπει να αναζητηθούν στο αν συνέβη κάτι στον οδηγό ή στο αυτοκίνητο, μήπως σε αυτή τη στιγμή ο οδηγός, αντιλαμβανόμενος ότι πάει να χάσει τον έλεγχο του οχήματος, προβαίνει σε ξαφνικό υπερδιορθωτικό ελιγμό προς τα αριστερά χάνοντας εντελώς τον έλεγχο του οχήματος, με τα επερχόμενα αποτελέσματα».

Υπενθυμίζεται ότι τα ελαστικά της Πόρσε, τύπου Semi Slick, μπορεί να ήταν σε καλή κατάσταση και με υπόλοιπο χρόνο ζωής, ωστόσο ήταν αποκλειστικά για πίστα και μάλιστα στεγνή.

Σε δρόμο και ειδικά βρεγμένο (υπάρχουν μαρτυρίες για νερό στον δρόμο από ποτιστικά την ώρα που περνούσε ο Mad Clip) τα συγκεκριμένα ελαστικά χάνουν αισθητά την απόδοσή τους…

Football news:

Conte is ready to lead Manchester United, but wants a 3-year contract
Mike Richards: At Manchester United, everyone wants to be the main star, not run and take the ball away. This is not a team
Modric about 400 games for Real Madrid: Everything is fine from the very beginning. Fulfilled his dream - to play here
Neville about Solskjaer: I didn't think that Manchester United fans would turn away from me because of the support of the one who won the Champions League for us
Sulscher, after 0:5 from Liverpool, told the players that they had to fight and called them to unity
Wanda Nara returned to Icardi after he agreed to a divorce
Uli Hoeness: Luca Hernandez should go to jail because of what happened many years ago. Utter nonsense, it's his wife