Cyprus

Φεβρουάριο η νέα αγορά της Λάρνακας

Οι καθυστερήσεις που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 πήραν πίσω τη νέα δημοτική αγορά της Λάρνακας, όπως και τα υπόλοιπα έργα υποδομής που εκτελούνται αυτό το διάστημα στο κέντρο της πόλης και τα οποία χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά κονδύλια. Το μεγαλύτερο από τα έργα αυτά είναι η νέα δημοτική αγορά, η οποία ανεγείρεται στο τέρμα της οδού Ερμού, στον χώρο όπου λειτουργούσε η παλιά αγορά (πριν κατεδαφιστεί το 1996). Ένα έργο το οποίο αναμένεται να αναζωογονήσει το παζάρι της Λάρνακας και να προσελκύσει περισσότερο κόσμο στο εμπορικό κέντρο. Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δεν έκρυψε ότι υπάρχουν διαφορές με τον εργολάβο του έργου, εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι η νέα αγορά θα είναι έτοιμη να παραδοθεί στον δήμο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021. Το κτήριο της δημοτικής αγοράς θ’ αποτελείται από το ισόγειο κι έναν όροφο. Στο ισόγειο θα στεγάζονται τα καταστήματα, τα οποία θ’ αφορούν χρήσεις που χαρακτηρίζουν τις παραδοσιακές δημοτικές αγορές. Επιπρόσθετα, προγραμματίζεται κι ένας ανοικτός τοπιοτεχνημένος χώρος, όπου θα λειτουργεί υπαίθρια λιανική αγορά (παζάρι), που θα διαθέτει στέγαστρο για τους πωλητές και τους παραγωγούς. Το όλο έργο θα περιλαμβάνει, ακόμα, χώρους εστίασης και εκθεσιακό χώρο. Στην οροφή του κτηρίου θα διαμορφωθεί χώρος πρασίνου (ένα είδος roof garden), ενώ το έργο θα διαθέτει και τους απαιτούμενους χώρους στάθμευσης.

Τα υπόλοιπα έργα

Όσον αφορά τα υπόλοιπα έργα που είναι σε εξέλιξη, ο δήμαρχος Λάρνακας ανακοίνωσε ότι η ανάπλαση της Λέσχης (επί της οδού Ζήνωνος Κιτιέως), που θα μετατραπεί σε Πολυχώρο Δημιουργικότητας και Πολιτισμού, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ τα έργα ανάπλασης του Κοινοτικού Κέντρου, που θα γίνει Πολυδύναμος Πολυχώρος Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης, υπολογίζεται να τελειώσουν μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Η Α’ φάση διαμόρφωσης δρόμων και πεζοδρομίων στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας για διευκόλυνση των ΑμΕΑ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2021. Ήδη, το τμήμα της οδού Ερμού παραδόθηκε στο κοινό. Υπενθυμίζουμε ότι στην κατηγορία των έργων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ ήταν και η ανάπλαση του δημοτικού κήπου, η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο χειμώνα. Σε τροχιά κατασκευαστικών εργασιών βρίσκεται και η ανάπλαση του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί.

Τα γήπεδα τένις

Σε σχέση με τα νέα γήπεδα τένις που κατασκευάστηκαν στην περιοχή του παλιού Κοινοτικού Κέντρου, ο δήμαρχος Λάρνακας είπε ότι θα λειτουργήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι, σε αντικατάσταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων αντισφαίρισης στην οδό Κιλκίς, οι οποίες θα μετακινηθούν προκειμένου ν’ αναδειχθεί το αρχαίο πολεμικό λιμάνι του Κιτίου, ένα μεγάλο μέρος του οποίου παραμένει θαμμένο κάτω από τα υφιστάμενα γήπεδα. Ο Α. Βύρας δήλωσε, τέλος, ότι ο δήμος θα προχωρήσει σύντομα σε αναβαθμίσεις σε συγκεκριμένους παιδότοπους και χώρους πρασίνου εντός της πόλης.

Football news:

500 NPL players have donated autographed t-shirts to support healthcare
Dortmund may invite a coach of Salzburg March
The 16-year-old refused to leave Real Madrid because of Ramos' foul on Salah and chose Liverpool. Wait for the base soon
Foden broke the distance rules by playing soccer on the beach. Manchester City will hold a conversation with him
Andrey Shevchenko spoke out about the death of George Floyd, writing black Lives matter
36-year-old Fred will ride 600 km on a Bicycle for charity purposes, to provide food for 4,000 families
Umtiti and Fati returned to team training