Cyprus

«Συγκοινωνούντα δοχεία οι γραβατωμένοι του ποδοσφαίρου με τον υπόκοσμο»

Τη βεβαιότητά του για συσχέτιση του υποκόσμου με το κυπριακό ποδόσφαιρο εμφανίστηκε ο μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ο πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας και προστασίας του Αθλητισμού, Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

Ο κ. Παπαραχαλάμπους ρωτήθηκε αρχικά αν υπήρξαν παράπονα από κάποια ομάδα σχετικά με τις διαδικασίες για διακοπή του πρωταθλήματος και έπειτα είπε σημαντικά τα πράγματα.

Σχετικά με την απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος: «Δεν υπάρχει κάποιο παράπονο ενώπιον μας, είναι ένα μεγάλο θέμα, έχει τεράστιες διαστάσεις».

Αν θα κινηθεί αυτεπάγγελτα η επιτροπή: «Αν συνεχιστεί να υπάρχει αυτή η κατακραυγή για την διακοπή θα μας αναγκάσει να κινηθούμε αυτεπάγγελτα. Η συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της διακοπής ήταν ο λόγος που δεν κινηθήκαμε ως τώρα αυτεπάγγελτα».

Για την δράση της επιτροπής : «Είμαστε έτοιμοι να ερευνήσουμε οποιοδήποτε παράπονο έρθει κοντά μας. Η οποιαδήποτε Ομοσπονδία δημιουργεί την οποιαδήποτε αμφιβολία στους διαγωνιζόμενους, εμπίπτει στις αρμοδιότητες μας να το ερευνήσουμε».

Σχετικά με το αν κλήθηκαν άτομα που προέβησαν σε δημόσιες καταγγελίες για το ποδόσφαιρο, είπε πως οποιοσδήποτε έχει κληθεί πρέπει να στοιχειοθετήσει και πως αν δεν έρθει, θα υποστεί τις συνέπειες. Πρόσθεσε πως έχουν κληθεί αρκετά άτομα, κάποιοι πήγαν, κάποιοι δεν πήγαν. Για τις συνέπειες επεξήγησε πως αφού τεθεί η τελευταία προθεσμία και δεν υπάρξει ανταπόκριση στην κλήση, η υπόθεση θα μετατεθεί στην Γενική Εισαγγελία. Η κατηγορία θα είναι ότι διέδωσε ψευδείς ειδήσεις και δεν προτίθεται να δώσει στοιχεία. Οι ποινές που προβλέπονται είναι από πρόστιμο μέχρι και φυλάκιση.

Σε ότι αφορά συγκεκριμένα ονόματα, σχολίασε:

Ο κ. Σταύρος Παπασταύρου (πρόεδρος Ομόνοιας) δεν ήρθε γιατί ήταν στην Αμερική, μας ενημέρωσε πως ήταν δύσκολη η κάθοδος, οπότε έμεινε σε εκκρεμότητα για εκείνον, όχι για εμάς.

Ο κ. Ανδρέας Σοφοκλέους (πρόεδρος ΑΕΛ) λόγω καραντίνας δεν ήρθε.

Ο κ. Κώστας Ηλία (παράγοντας Αγίας Νάπας), ήταν ο πρώτος που κλήθηκε και ήρθε, προ καραντίνας.

Ο κ. Μάριος Παναγή (πρώην διαιτητής) ήρθε, ήταν προ καραντίνας.

Πρόσθεσε πως έχουν εκδοθεί τουλάχιστον 10-15 κλήσεις που ακολουθούν μετά τα μέτρα της πανδημίας, για κατάθεση. Για τον καθένα υπάρχει deadline.

Σχετικά με το ασυμβίβαστο, είπε πως ζήτησαν και πήραν κάποιους φακέλους από Ομοσπονδίες. «Υπάρχει φάκελος για την κάθε ομοσπονδία, γίνονται οι έρευνες, αν χρειαστούν θα ληφθούν και καταθέσεις. Έχει σταματήσει η κάθε χορηγία από το κράτος προς κάθε ομοσπονδία, μέχρι να ολοκληρωθεί έρευνα και ο φάκελος. Η μόνη που δεν λαμβάνει χορηγία είναι η ΚΟΠ, πέραν του ποσοστού από το στοίχημα, που πάει απευθείας στις οφειλές των σωματείων προς τις κοινωνικές ασφαλίσεις».

Για το να υπάρχουν ευρήματα: «Υπάρχουν διπλοθεσίτες, συγγενικά πρόσωπα, προσφορές από μέλη, γενικότερα υπάρχουν πάρα πολλά κακώς κείμενα».

Η συζήτηση στράφηκε εκ νέου στο ποδόσφαιρο, με τον κ. Παπαχαραλάμπους να λέει: «Από τις λίγες Ομοσπονδίες η ΚΟΠ που απάντησε στα ερωτήματα με λεπτομέρεια, δεν σημαίνει όμως ότι συμφωνούμε. Υπάρχει υπόκοσμος στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο, αυτή είναι η άποψη μου ως πρόεδρος της Επιτροπής. Συγκοινωνούντα δοχεία οι γραβατωμένοι του ποδοσφαίρου με τον υπόκοσμο».

Σχετικά με τους «κόκκινους φακέλους» είπε πως ζήτησαν τους φακέλους από την Αστυνομία και τους ερευνούν, όπως και αυτούς από το εξωτερικό. «Δεν θα αργήσουμε πολύ να καταλήξουμε για το ποδόσφαιρο, θα παραθέσουμε δημοσιογραφική διάσκεψη», ήταν το καταληκτικό του σχόλιο.

Αναλυτικά όλα όσα είπε, στα βίντεο:

Football news:

Ole Gunnar Solskjaer: no One wins alone, unless you're Maradona
Ocampos on Messi: you Look at him as a God, but he is real. Leo helps the players
Solskjaer on the martial-Rashford-Greenwood trio: Nothing new for Manchester United. Remember Ronaldo, Rooney and Tevez?
Josep Bartomeu: Barcelona have won La Liga 8 times in 11 years. Historic achievement
Lineker on the CAS decision on Manchester City: it's Hard to know what will happen to the FFP rules after this
Holand's busy holidays: first I sawed trees with my father, then I had a fight with a security guard at a night club
Tebas on Manchester City's participation in European competitions: CAS does not meet the arbitration standards