Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

15 éves fiút ünnepel Ukrajna, új szankciós csomag van készülőben

A szankciók hónapokon belül kikezdik Putyin hatalmát egy volt brit kém szerint, 400 dolgozójától válik meg a Microsoft Oroszországban – összegyűjtöttük az orosz-ukrán háború fontosabb, szerdai eseményeit.

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok hetek óta tartanak, az orosz erők több ezer civil életének vetettek véget. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.

Putyin hónapokon belül eltűnik – ezt állítja legalábbis egy volt brit hírszerző tiszt. Az MI6 volt kémje azt is állította: „nem látja”, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök „három-hat hónap múlva” még hatalmon lenne.

A 15 éves Andrii Pokrasa saját drónjával derítette fel a háború elején, hogy merre jár a Kijev felé tartó orosz hadoszlop. Az ukrán védelmi erők a segítségével tudtak lecsapni rá. A fiút hősként ünneplik.

Közben Ukrajna javaslatot tett egy újabb – sorrendben a hetedik – Oroszország elleni szankciócsomagra. Az erről szóló, az Európai Unió tagállamainak címzett levelet Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter ismertette.

Elhagyta Oroszországot a moszkvai főrabbi. Pinchász Goldschmidt azután utazott el, hogy egyre nagyobb lett rajta a nyomás, támogassa nyilvánosan az Ukrajna elleni háborút (vagyis az oroszok szerint különleges katonai műveletet). Goldschmidt menye, az Egyesült Államokban újságíróként dolgozó Avita Chizhik-Goldschmidt Twitteren megerősítette a történteket, és azt is elárulta, hogy a rabbi Magyarországon át menekült.

Norvégia 22 önjáró tarackot adományozott Ukrajnának, amelyek segítik majd az oroszokkal szembeni ellenállást – közölte a norvég védelmi minisztérium.