Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

A kormány visszamondta az ukrán segélykonceret, ezért Ferencvárosban tartják meg

Volodomir Zelenszkij színésztársai is fellépnek az Ukrajnát támogató jótékonysági koncerten Budapesten.

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok hetek óta tartanak, az orosz erők több ezer civil életének vetettek véget. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.

Azért nem tudják a Várkert Bazárban megtartani az Élet győzni fog című jótékonysági koncertet, mert az állami visszamondta a több hete egyeztetés alatt lévő eseményt - írja a Telex.

A lap a IX. kerületi önkormányzattól értesült erről, amely beszállt segíteni, így júnikus 16-án a Bakáts téren lépnek fel Ukrajna legismertebb színészei, énekesei, művészei. A céljuk, hogy "a résztvevő magyarok és ukránok közösen fejezzék ki szolidaritásukat a háború áldozataival és támogassák Ukrajna függetlenségéért vívott küzdelmét."

A lap csütörtök óta keresi a Miniszterelnökséget, hogy megtudja, miért hátráltak ki, de eddig nem érkezett válasz. A koncerten fellépnek majd a Kvartel 95 stúdió tagjai is, akik az itthon is vetített a Nép szolgája című sorozat szereplői. Ebben főszereplő Volodimir Zelenszkij jelenlegi ukrán elnök is. A koncert egy turné része, a következő pár hétben Bécsben, Bukarestben, Berlinben és Firenzében is fellépnek.