Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Az ukrán védelmi minisztérium anti-imázsvideót csinált a Krímben nyaraló oroszoknak

Hacsak nem akarnak kellemetlenül forró nyarat, jobb, ha elhagyják a félszigetet.

Annyi opció közül választhattak volna idén nyáron... elmehettek volna Dubajba, a török tengerpartra, vagy akár Kubába is, de ők ehelyett a Krímet választották. Nagy hiba - közli az ukrán védelmi minisztérium friss videójában, amelyben a Krím félszigeten nyaraló oroszoknak mennek neki.

A humorérzékéből a háború idején sem veszítő ukrán kormány összevágott egy zenés, robbantásos, passzív-agresszív anti-imázsvideót az orosz turisták kedvelt nyaralóhelyéről, a Krím félszigetről, és azt üzeni, az oroszok jobban járnak, ha nem teszik be oda a lábukat. Sőt "itt az ideje hazamenniük", mert a Krím ukrán terület - szögezik le.

A Twitteren megosztott videóhoz a védelmi tárca a következőt fűzte hozzá: "Hacsak nem akarnak egy kellemetlenül forró nyári vakációt, azt tanácsoljuk nagyra értékelt orosz vendégeinknek, hogy ne látogassák meg az ukrán Krímet. Mert nincs az a mennyiségű naptej, amely megvédené őket a jogtalanul elfoglalt területeken felszálló füst káros hatásaitól".

Unless they want an unpleasantly hot summer break, we advise our valued russian guests not to visit Ukrainian Crimea.

Because no amount of sunscreen will protect them from the hazardous effects of smoking in unauthorised areas.


����Bananarama pic.twitter.com/NnWnpZqMhR

— Defense of Ukraine (@DefenceU) August 11, 2022

A videót az ukrán kormány azt követően posztolta, hogy a napokban robbanások voltak az oroszok Krímbe telepített egyik katonai légibázisán. Moszkva azt állítja, hogy a robbanásokat tüzet fogó lőszerek okozták, míg egy ukrán tisztviselő szerint Kijev hajtott végre légicsapásokat a bázis ellen.

Az Egyesült Királyság Összhaderőnemi Parancsnokságának volt parancsnoka, Sir Richard Barrons vezérezredes szerint egyik forgatókönyv sem kizárt, de ha támadás történt, akkor az azt igazolja, hogy Ukrajna „komolyan gondolja”, hogy nem mond le a Krímről, és van rá módja, hogy a félsziget mélyén, az oroszok hátországában csapjon le. Hozzátette azonban azt is, hogy Ukrajna képességeit jelenleg meghaladná a teljes Krím visszafoglalása.