Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Belép a magyar piacra egy új mobilbolt: olyan használt telefonokat árul, amik újak

A világ négy vezető telefonmárkájának (Apple, Samsung, Xiaomi és Huawei) mintegy 300 különböző modellje érhető el a Rejoy webshopjában, a felújított telefonok újonnan indult piacterén. A vállalat szerint a készülékek nem egyszerűen használt telefonok, a szigorú tesztelési- és alapos tisztítási folyamatot követően, újszerű állapotban értékesítik őket. Az így már három országban működő startup 8 millió eurós befektetést kapott az eMAG Ventures-től.

A minap a magyar felhasználók előtt is megnyitott Rejoy piacteret egy romániai startup, a Flip Technologies üzemelteti, amely kifejezetten használt és felújított okostelefonok online adás-vételére specializálódott.

A cég közölte: az általa értékesített összes mobiltelefont szakemberek ellenőrzik egy 30 lépéses tesztelési folyamat során, és ha szükséges, javításokat is végeznek. A webshop üzemeltetői szerint a végeredmény egy olyan mobil, amelynek csak az árán látszik meg, hogy használt, a vásárló egy felújított okostelefont vehet kézbe. Ami a használt mobilok esetében valóban ritkaság: a Rejoy 12 hónap garanciát biztosít minden általa értékesített okostelefonra - beleértve minden alkatrészt, így az akkumulátort is.

©

Az indulást bejelentő közlemény külön kitér rá: a Rejoy Magyarországon magyar nyelvű, online ügyfélszolgálatot is működtet, amely hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között érhető el e-mailben és a Rejoy közösségi platformjain (Facebook, Instagram) keresztül.

A piactéren Apple, Samsung, Xiaomi és Huawei márkájú mobilok vásárolhatók. A román és bolgár piacon már megvalósult több mint 100 ezer tranzakció alapján közölték: az eladott okostelefonok több mint 75 százaléka Apple-féle iPhone és Samsung okostelefon volt.

©

A rejoy.hu-n elérhető telefonokat esztétikai állapotuktól függően négy kategóriába (újszerű, kiváló, nagyon jó, jó) sorolják. A cég szerint ez csak esztétikai állapotukat tükrözi, használhatóság tekintetében, ígérik, nincs különbség.. A mobilok adatlapjain mindig megtalálhatók konkrét fotók is az adott készülékről.

A piactéren található összes okostelefon akkumulátorának élettartam-státusza 85 százalék feletti, és kevesebb mint 600 feltöltési cikluson esett át. A töltési ciklusok száma azért rendkívül fontos, mert ez a legjobb mutatója egy akkumulátor egészségi állapotának. Azoknak az ügyfeleknek, akik még jobb akkumulátorokra vágynak, lehetőségük van arra, hogy bizonyos telefonokhoz némi felár ellenében teljesen új telepet kérjenek alacsony felár ellenében.

És ha már piactérről van szó: a rendszerben nemcsak vásárlásra, eladásra is van mód.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.