Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Elhalasztják az újszegedi Horthy-emlékmű felavatását, amin egy KDNP-s parlamenti képviselő is részt vett volna

A KDNP már hétfőn közölte, hogy "fake news", miszerint képviselőjük, Mihálffy Béla részt kívánt venni a rendezvényen. A szervező Vitézi Rend szerint azonban Mihálffy eredetileg beszédet mondott volna, de aztán ezt visszamondta.

Mint ismert, az utóbbi napokban többen is – Botka László szegedi polgármester, a helyi Momentum, de a Mazsihisz elnöke, Heisler András is - tiltakoztak az ellen, hogy a magát Vitézi Rendnek nevező szervezet Újszegeden a Délvidék Házánál emlékművet akar állítani Horthy Miklós volt magyarországi kormányzó tiszteletére. 

Elhalasztják az újszegedi Horthy-emlékmű felavatását, amin egy KDNP-s parlamenti képviselő is részt vett volna

Fotó: Facebook/Mihálffy Béla

Az ügyhöz hozzátartozotott, hogy a szervezők olyan plakátot közöltek a honlapjukon, melyen szerepelt, hogy egy szegedi KDNP-s (fideszes) országgyűlési képviselő, Mihálffy Béla is felszólal a Délvidék Házban zajló rendezvényen (amely leginkább Horthy országlására, az 1944-es kiugrási kísérletre fókuszált, többek között Szakály Ferenc történész is tart előadást). 

A KDNP hétfőn azt közölte, hogy "fake news", miszerint képviselőjük, Mihálffy Béla részt venne a rendezvényen.

A Szegeder.hu ennek kapcsán megkereste a szervező Vitézi Rendet – mivel a meghívójukon ott állt, hogy Mihálffy is fel fog szólalni –, akik hétfő este azt válaszolták a megkeresésre, hogy "az eredeti tervek alapján Mihálffy Béla képviselő úr beszédet mondott volna, viszont ezt a szándékát visszamondta."

A Vitézi Rend azt is elárulta a lapnak, hogy az október 15-re tervezett emléktábla-avatást elhalasztják egy későbbi időpontra.