Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Éttermet nyitott Hosszú Katinka

Felcserélődtek az életében a prioritások. A most debütáló étkezdéje Koool névre hallgat.

Kicsit megunta a versenysportot, és az Iron Lady imidzs helyett meg akarja mutatni az igazi énjét is Hosszú Katinka, derül ki az úszó a Forbes.hu-nak adott interjújából, melyben arról is szó esik, hogy a háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok Hosszú éttermet is nyitott.

Vőlegényével, Layber-Gelencsér Mátével közös, házhozszállítással is foglalkozó budapesti étterme a Koool nevet kapta, és "azt akarja megmutatni, hogy az egészséges, tápláló, allergén, glutén-, tej- és cukormentes étkezés is lehet izgalmas, finom és megfizethető." Hosszú azt mondja, napi 8-10 óráját veszi el az edzés, ha most is magára főzne, mint korábban évekig, akkor nem jutna ideje semmire, illetve elég unalmas lenne a menü. Már nagyjából két éve saját szakács főz rá, így izgalmasak az egészséges ételek is. A szakáccsal, Móricz Kittivel együtt alakították ki az étterem kínálatát is.

Az egységet Hosszú elmondása szerint a korábbi szponzori szerződésekből és marketing-együttműködésekből származó pénzekkel és támogatásokkal nyitották, az éttermet a HK Superfood Kft. tulajdonolja, ennek a befektetője a most már Katinka & Co. néven futó egykori Iron Swim Kft. Cége névváltását azzal indokolta az interjúban, hogy bár az uszodában megmarad Iron Ladynek, a civil életben szeretné jobban átadni a hétköznapi Katinka-személyiséget, mely lazább, meg szeretné mutatni, hogy "tudunk úgy is profik lenni, meg tudjuk csinálni úgy is, ha közben jól érezzük magunkat."

Az interjúban rákérdeznek az Iron Corporation Kft. ügyére is. Hosszú volt férjével, Shane Tusuppal közös cége, mint azt a 24.hu felderítette, úgy használta a Duna Arénát, hogy nem volt élő szerződése az uszodát akkor üzemeltető Bp2017 Kft-vel. A vizsgálat még folyamatban van, Hosszú most annyit mondott, hogy a 2017-es úszóvébé arcaként, az ezzel járó csomag részeként használhatta az uszodát, ő erről többet nem tud. Szóba kerül a Katinka című film is, erről Hosszú azt mondta, örül, hogy a nyitóhétvégén a legnézettebbek között szerepelt a filmje.

Végül Hosszú azt fejtegeti, hogy kicsit megunta a versenysportolói életet, felcserélődtek nála a prioritások, ezért is fért most már bele az étterem megnyitása. Az interjúban rákérdeznek arra is, mikor terve visszavonulni. Erre Hosszú konkrétumként csak annyit mondott, hogy a 2024-es párizsi olimpia neki "már messze van, nem valószínű, hogy belefér", mert a vőlegényével gyereket terveznek.