Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kövér László: A tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé a teljesítményüket

A tanári béremelésre szükség van, de nem lehet a gyerekek rovására polgári engedetlenségi mozgalmat indítani - magyarázta Kövér László. Arról is beszélt, hogy szerinte orosz-amerikai háború folyik.

A Hír TV-nek adott interjút hétfő este Kövér László. Az Országgyűlés elnöke a tanárok helyzete kapcsán arról beszélt: Szükség van a pedagógusok béremelésére, „jelenlegi bérük ahhoz a munkához és felelősséghez képest, ami terheli és kötelezi őket, nem méltányos”, azonban

„a tisztességes pedagógusok nem a fizetésüktől teszik függővé teljesítményüket”.

Szerinte 2010 után a pedagógusok voltak az első, akikre a kormány gondolt, de azóta a többi szakmában úgy megnőttek a bérek, hogy a pedagógusok lemaradtak, csakhogy

„ezen a helyzeten semmilyen sztrájk nem fog tudni segíteni és nem lehet a meglévő jogszabályokat félretenni, egy nem létező jogi kategóriával élve polgári engedetlenségi akciót indítani a gyerekeink rovására”.

Kövér a nemzetközi politikai kérdésekről is kifejtette a véleményét: mint mondta, sokakkal együtt azon a véleményen van, hogy ez nem egy orosz-ukrán háború, hanem egy olyan orosz-amerikai háború, amely bevezetője annak a konfliktusnak, ami - ha nem vigyázunk - bekövetkezik, ami majd Kína és az Egyesült Államok által vezetett Nyugat között fog kirobbanni.