Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Levágta felesége kezét, miután az munkát kapott

Letartóztattak egy indiai férfit, aki levágta a felesége kezét Nyugat-Bengálban.

Letartóztattak egy indiai férfit Nyugat–Bengál keleti államban, miután állítólag álmában megcsonkította felségét, hogy ezzel akadályozza meg az asszony munkába állását – írja az Independent

A brit lap információ szerint a 26 éves, Bardhamán közelében élő férfi, Sher Mohammed Sheikh a 23 éves feleségének, Renu Khatunnak a kezét vasárnap kora reggel, két barátja segítségével vágta le, miközben a nő még aludt. A támadáshoz használt fegyvert még nem sikerült azonosítani.

A megcsonkított nőt a férje vitte be a kórházba, aki ezután a tettestársai társaságában elmenekült. A katwai rendőrség kedd este közölte, hogy a szökésben lévő Sheikhet a bűntársaival együtt sikeresen letartóztatták. 

A Hindustan Timesnak az ügyet vizsgáló rendőrőrs egyik tisztviselője úgy nyilatkozott, az előzetes vizsgálatok során arra jutottak, hogy a nő egy állami kórházban kapott munkát, de a férfi nem akarta, hogy a felesége elvállalja azt. Attól tartott ugyanis, hogy ennek következtében egy másik városba helyezhetik át. 

A fiatal pár 2017-ben házasodott, a nő 2018-ban szerzett ápolói diplomát Kalkuttában. Ezt követően egy durgapuri magánkórházban kezdett dolgozni ápolónőként. A rendőrség információ szerint Sheikh, aki egy kis élelmiszerboltot vezetett a szüleivel együtt, mindig is ellenezte, hogy a felesége dolgozzon, és gyakran kínozta is a nőt.

A helyi rendőrség közleménye szerint a megcsonkított Khatunt jelenleg egy durgapuri kórházban ápolják, az állapota stabil. A nő most bal kézzel tanul írni, és az államfőtől azt kéri, hogy segítsen neki kormányzati állást találni.