Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Már csak heti egy napon lehet oltást kérni az oltópontokon június végétől

Egyre kevesebben keresték fel a kórházi oltópontokat, a járványhelyzet is kedvező, és a kormány szerint az átoltottság is magas.

Fellélegezhet kicsit a világ, a Covid-19 ugyan nem tűnt el, de nem keseríti meg a mindennapokat. Ám visszatér-e? Fenyeget-e ősztől ismét a kötelező maszkviselés és szigorítások újbóli bevezetése? És mi van a betegség utóhatásaival? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.

Bár a magyar lakosságnak csak 63,4 százaléka oltott teljeskörűen a koronavírus ellen, a kormány tájékoztatása szerint „a járvány visszahúzódása és a magas átoltottság miatt” június végétől már csak péntekenként lesz oltási nap a kórházi oltópontokon. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, a házi gyermekorvostól.

A kormányzati portál szerint a kórházi oltópontok igénybevétele az elmúlt időszakban jelentősen csökkent. Az oltottak száma 6,411 millió, ebből 60 százalékuk már a harmadik, megerősítő oltást is felvette. A járványadatok hetek óta kedvezőek, az új fertőzöttek, a kórházi betegek és az oltásra jelentkezők száma is fokozatosan csökken – írják az indoklásban.

Mindez lehetővé teszi a kórházi oltópontok egynapos nyitvatartását, ezzel is csökkentve a kórházak és az oltópontokon dolgozó egészségügy dolgozók leterheltségét

– tették hozzá. Így június utolsó hetétől a kórházi oltópontokon már csak péntekenként lesznek oltási napok, 14 és 19 óra között. Az oltásra időpontfoglalással és anélkül is lehet majd érkezni.

Felhívták a figyelmet arra: a vírus a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás felvétele továbbra is ajánlott annak, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását – írták.