Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Mariupoli polgármester: Több tucat kolerás eset lehet a városban

A szükségsírokba került és a temetetlen holttestek okoznak komoly bajt a városban.

„Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok hetek óta tartanak, az orosz erők több ezer civil életének vetettek véget. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Mariupolban kolerajárványra utaló jelek vannak, több tucatnyian lehetnek betegek – mondta Vadim Bojcsenko, a város polgármestere a BBC-nek.

Rengeteg halott van. Nem takarították el azoknak a holttestét, akiket a bombázásokban megöltek. Sok holttest még mindig a romok alatt van. A problémát súlyosbítja a szemétszállítás hiánya, ami február óta nem működik, ráadásul a víz- és csatornarendszer sem működik – tette hozzá.

Bojcsenko szerint a nyári meleg és a heves esőzések is rontanak a helyzeten, főleg, hogy a víz beszivárog a rögtönzött temetkezési helyekre.

A keletkező keverék a folyók és kutak felé folyik, ahonnan az emberek vízhez jutnak. Ez a víz már most is mérgezett, már az egész városban elterjedt. A megszálló hatóságok hoznak vizet a városba, de nem eleget. Az emberek még mindig a kutakhoz mennek, és ezt a mérgezett vizet veszik

– mondta.

A polgármester elmondta, intézkedéseket hoznak, nehogy a betegség Ukrajna más régióiban is elterjedjen. A Mariupolból ukrán ellenőrzés alatt álló területekre utazó embereket megvizsgálják a kolera tüneteire – mondta.