Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Meghalt az a 30 éves tanárnő, akit pénteken késeltek meg a hammi egyetemen

Az elkövető azt képzelte, egy csoport az életére tör, azért késelt az egyetemen.

A felsőoktatási intézmény tájékoztatása szerint a 30 éves tanárnőt a pénteki ámokfutás után mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani, de az életmentő műtét ellenére szombaton meghalt.

Pénteken egy feltehetően pszichés beteg 34 éves elkövető többekre rátámadt, és késsel megsebesített négy embert a Hamm-Lippstadti Egyetem hammi campusán. A tettest a hallgatók fogták le, míg a helyszínre nagy erőkkel kiérkező rendőrség őrizetbe tudta venni.

Az elkövetőt időközben egy piszichiátriai klinikára utalták be. A rendőrség egy pszichiátriai szakvélemény alapján abból indul ki, hogy a tettes az elkövetés idején beszámíthatatlan volt vagy korlátozottan beszámítható állapotban cselekedett. A férfinak az ügyészség szerint üldözési mániája és beteges látomásai vannak.

Henner Kruse illetékes ügyvéd közölte, a tettes azt képzelte, hogy az általa megtámadott emberek egy olyan csoporthoz tartoznak, amely az életére tör. Két nappal korábban a férfi öngyilkosságot is megkísérelt, és ezért egy pszihiátriai klinikán is kezelték, amelyet péntek délben, ámokfutása előtt hagyott el.

Thomas Kubera hammi rendőrfőnök elmondta, hogy a férfi nem büntetett előéletű, de ismert volt a hatóságok előtt, mert április elején feljelentést tett, amiért úgy érezte, követik. A férfi akkor nyílt volt a pszichés betegségével kapcsolatban. A rendőrség akkor egy úgynevezett kockázati értékelést is elvégzett, de kizárta, hogy a férfi önagának vagy másoknak ártani tudna.