Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Mol-kútnál tankolna? Úgy tűnik, már csak napi egyszer teheti meg

Többen panaszkodnak, hogy naponta csak egyszer tudnak tankolni 480 forintos, ársapkás üzemanyagot a Mol kútjainál, mennyiségtől függetlenül. A segédmotorosok, robogósok közben egyáltalán nem tankolhatnak rögzített árú benzint, mert járművüknek nincs forgalmija. Kerestük a Mol-t a magyarázatért.

Ugyanazon a napon legfeljebb egy alkalommal lehet hatósági áron tankolni a Mol-kutaknál – írta a 24.hu olvasói tapasztalatok alapján. A lap szerint többen is úgy jártak, hogy az aznapi második tankoláskor már nem engedte a rendszer, hogy a kedvezményes áron tankoljanak, még akkor sem, ha a vásárolt mennyiség még összességében nem érte el a kutaknál egyszerre tankolható 50 literes mennyiséget.

Széttankoltuk magunkat, miközben ételre kevesebbet költöttünk

Dübörög a fogyasztásunk, miközben a régió három jelentős olajfinomítója áll - egy tervezetten, kettő pedig baleset miatt. Az import jelenthetne megváltást, az azonban idehaza a nagykereskedelmi hatósági árazás miatt márciusban gyakorlatilag megszűnt, és a külföldi cégek továbbra sem érdekeltek az üzemanyag-behozatal újraélesztésében.

A lapnak Bujdos Eszter, a a Holtankoljak.hu ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy ő is úgy tudja, hogy

július 30-a dél óta a Molnál egy forgalmival egy nap csak egyszer lehet ársapkásan tankolni, függetlenül a mennyiségtől.

Az üggyel kapcsolatban a hvg.hu kérdéseket küldött a a Mol Nyrt.-nek, ha válaszolnak beszámolunk róla.

A 24.hu szerint a robogósok is megjárták. A segédmotoros kerékpároknak ugyanis nincs forgalmija, amivel példul az autótulajdonosok igazolják, hogy magyar személy birtokában van a jármű, és jogosult a kedvezményes árra. A robogósok hiába mutatnának be adásvételi szerződést vagy kgfb-igazoltást, nem fogadják el tőlük. Sokak számára így ellehetetlenül az olcsóbb munkába járás.