Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Paprikaspray-vel fújt le egy sofőrt a taxis Budapesten - videó

Egy közlekedési konfliktus miatt annyira ideges lett egy taxis, hogy lefújta egy autó vezetőjét. A taxis ütközést idézett elő, majd elhajtott, miközben a másik autóból kiszálló utast kis híján elütötte.

A vádirat szerint egy 45 éves taxis 2019. október 25-én délután, a Clark Ádám téri körforgalomban autózott. Közvetlenül előtte haladt egy másik sofőr egy utassal, aki a jobb első ülésen ült. A két sofőr pár perccel korábban összeveszett azon, hogy ki soroljon be előbb a Széchenyi Lánchíd pesti felhajtójánál. A taxis a Clark Ádám téren annyira dühös volt már, hogy szabálytalanul, közvetlenül a zebra előtt, balról előzni kezdte a kocsit. Amikor egy vonalba értek,

a lehúzott ablakon keresztül  lefújta a másik sofőrt paprikaspray-vel.

A permet belement a sofőr szemébe, aki emiatt elveszítette uralmát az autó felett. A kocsik összeütköztek, majd a zebrát elfoglalva megálltak.

A taxis hátrafelé tolatott, aztán elindult előre. A másik autóból kiszálló utas csak úgy tudta elkerülni, hogy ne üssék el, hogy elugrott a taxis elől, aki ezek után elhajtott. Mindez a térfigyelő kamerák előtt történt.

Bár senki sem sérült meg, a kocsiban több mint 400 ezer forintos kár keletkezett.

A taxis azzal, hogy lefújta a másik sofőrt, kiemelkedett a járművezetői minőségéből, és támadásával veszélyeztette a közlekedés biztonságát.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a taxit vezető férfit, mint többszörös visszaesőt, közlekedés biztonsága elleni bűntettel, közúti veszélyeztetéssel, valamint rongálással vádolja, Vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza annak megállapításával, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. A kerületi ügyészség indítványozta, hogy a bíróság végleges hatállyal tiltsa el a közúti járművezetéstől is.