Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Súlyos károkat okoznak az erdőtüzek Európában

A franciaországi Gironde megyébe csütörtökön hat EU-tagállam tűzoltócsapatai és felszerelései érkeztek meg, hogy segítsenek megfékezni a rendkívüli szárazság okozta erdőtüzeket, amelyek miatt ezreknek kellett elhagyniuk lakóhelyüket.

Szombat óta már 10 ezer hektárnyi növényzet pusztult el az UNESCO-listás portugáliai Serra da Estrela geoparkban. Mintegy 1500 tűzoltót mozgósítottak az erdőtüzek megfékezésére. Az eddig elpusztult növényzet a portugál természeti örökség 10 százalékának felel meg.

A gazdaság és az üzleti élet legfrissebb hírei a Napi.hu hírlevelében.

Küldtünk Önnek egy emailt! Nyissa meg és kattintson a Feliratkozás linkre a feliratkozása megerősítéséhez.

Ezután megkapja a Napi.hu Hírleveleit reggel és este.

Komoly erdőtüzek sújtják a spanyolországi Galícia tartományt is. A tűz nyár eleje óta már több mint 22 ezer hektárnyi területet égetett fel. Az oltásra szerdán a Spanyol Légierő (SAF) hét tűzoltógépét vetették be.

A vészes szárazság az EU és az Egyesült Királyság mintegy 60 százalékát érinti az EU Aszályfigyelő központjának közzétett kutatási eredményei szerint. A helyzetet az éghajlatváltozás okozta rekordhőmérséklet is súlyosbítja.

Az Egyesült Királyság nagy részét sújtó hőhullám és szárazság miatt figyelmeztetést adtak ki Anglia délnyugati részén. Az essexi Canvey Islanden futótűz ütött ki csütörtökön, az érintett területekre tűzoltó egységeket vezényeltek - írta a portál.