Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Volt NATO-főtitkár: Hiba volna, ha Brüsszel fellépne Magyarország és Lengyelország ellen

Anders Fogh Rasmussen az általa meghirdetett és csütörtökön kezdődő koppenhágai „demokráciacsúcs” alkalmából fejtette ki nézeteit.

„Nyilvánvalóan nem értek egyet a magyar kormány hozzáállásával” - mondta Anders Fogh Rasmussen (képünkön) volt NATO főtitkár, aki azzal vádolta Orbán Viktor magyar kormányfőt, hogy zsarolja az EU-t az orosz olajembargó miatt, és ellenzi a szövetség és Ukrajna további NATO-kapcsolatait. Rasmussen a Demokráciák Szövetsége Alapítvány (DSZA) vezetőjeként nyilatkozott a Politiconak, ez a szervezet hirdette meg a Koppenhágában csütörtökön kezdődő demokráciacsúcsot.

„Szerintem rossz hozzáállás, ha Brüsszel megpróbál fellépni a magyarországi, lengyelországi vagy máshol lévő kormányokkal szemben. Véleményem szerint ez csak erősíti a magyar és a lengyel kormányokat.”

„Ezek az Európai Unión belüli nézeteltérések kisebb jelentőségűek a világ autokratáival való konfrontációhoz képest" – mondta Rasmussen. „Úgy gondolom, hogy egy új világrend felé közeledünk – ahol két tábor van: egy autoriter, amelyet Kína vezet, illetve egy demokratikus, amelyet az USA és a világ minden országának, valamint minden nemzetközi érdekeltséggel bíró vállalatának választania kell közöttük.”