Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Zelenszkij bejelentése tőrdöfés Putyinnak - Oroszország háborúja Ukrajnában – az Index hétfői hírösszefoglalója.

Oroszország körözési listára tette Marina Ovszjannyikovát, az állami televízió volt szerkesztőjét, aki márciusban megszakított egy híradást, élő adásban tiltakozott a háború ellen, miután állítólag megszökött a házi őrizetből – írja a Guardian.

A 44 éves, ukrán származású Ovszjannyikova márciusban keltett nemzetközi feltűnést, miután az akkori munkaadója, az 1-es tévécsatorna stúdiójába rontott, hogy élő híradás közben egy „le a háborúval” feliratú plakáttal a kezében elítélje az ukrajnai háborút. Akkor 30 000 rubel (221800 forint) pénzbírságot kapott a tiltakozási törvények megkerülése miatt.

Ovszjannyikova továbbra is tiltakozott a háború ellen, és augusztusban hamis információk terjesztésével vádolták meg az orosz hadseregről, mert a Kremllel szemben, a Moszkva folyóparton tartott egy plakátot, amelyen az állt, hogy „Putyin gyilkos, katonái fasiszták”. Ezt követően házi őrizetbe helyezték, hogy megvárja a tárgyalást, és ha bűnösnek találják, akár 10 év börtönbüntetés is várhat rá. Vasárnap azonban kislányával megszökött a házi őrizetből volt férje elmondása szerint.