Norway

Kroatia til kvart­finale etter straffe­konk

(Japan - Kroatia 1–1, 1–3 etter straffer) Kroatias kruttsterke statistikk i spilleforlengelser fortsetter. Japan sløste voldsomt i straffekonken, og keeper Dominik Livakovic (27) ble den store helten.

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Saken oppdateres!

Som tre ganger under VM i 2018, var Kroatia igjen best når det skulle avgjøres etter ordinær tid.

Forrige VMs tapende finalist, som spilte ekstraomganger i samtlige utslagsrunder før finalen mot Frankrike, fortsetter å gå seirende ut av spilleforlengelsene.

Etter en jevn første omgang, med et par sjanser til begge lag, var det Japan som fant veien til nettmaskene først. Ritsu Doan slo inn på bakerste stolpe, hvor kaptein Maya Yoshida fikk en fot på innlegget.

Yoshidas berøring ble en perfekt pasning til Daizen Maeda foran mål, som med sitt første VM-mål sendte japanerne i føringen rett før pause.

Kroatia brukte ikke lang tid på å svare etter pause. Tidligere Liverpool-midtstopper Dejan Lovren prikket inn et glimrende innlegg mot Ivan Perisic, som fikk drømmetreff med et hodestøt innenfor 16-meteren.

Med sitt første mål i dette mesterskapet, og sitt sjette VM-mål totalt, utlignet 33-åringen for kroatene.

Real Madrid-veteranen Luka Modric viste gammel klasse da han hamret til på en volley ti minutter senere, men Shuichi Gonda reddet mesterlig og holdt Japan à jour.

Perisic var også giftig igjen noen minutter senere, men ingen av lagene klarte å score flere mål før fulltid. Kampen gikk til ekstraomganger.

Heller ikke i spilleforlengelsen maktet lagene å overliste hverandre, og det hele skulle avgjøres med straffekonkurranse.