Norway

Haaland endte ny måltørke og reddet Manchester City fra flause

(Young Boys – Manchester City 1–3) Sveitsiske Young Boys rystet de regjerende Champions League-mesterne. Så tok Erling Braut Haaland (23) ansvar med to scoringer og endte en ni timer lang måltørke i favoritturneringen.

MATCHVINNER: Erling Braut Haaland satte inn den avgjørende scoringen mot sveitsiske Young Boys i Champions League.
Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Da lagkamerat Rodri ble stemplet og felt i 16-meteren i andre omgang, fikk nordmannen muligheten til å sette sitt første Champions League-mål på over et halvt år. Det forrige kom i fjorårets kvartfinale mot Bayern München.

Haaland overlistet akkurat Young Boys-keeper Anthony Racioppi på straffesparket, og scoret sitt første mål i turneringen på seks kamper.

Dermed endte 23-åringen en ny måltørke, etter at verdensstjernen satte sin første scoring på nesten en måned mot Brighton i helgen.

RETT VEI: Young Boys-keeper Anthony Racioppi frustrerte Manchester City-spillerne i store deler av kampen og gikk rett vei på Haalands straffe, men klarte ikke stoppe skuddet.

Men Haaland var ikke ferdig. Med fire minutter igjen å spille mottok City-spissen ballen i 16-meteren, la ballen til rette med høyrefoten og curlet inn 3–1 på lekkert vis og satte spikeren i kista.

Dermed står de regjerende «The Treble»-vinnerne med full pott på de tre første kampene i gruppespillet, og leder med tre poeng ned til RB Leipzig i gruppe G.

Men City måtte slite for seieren i den sveitsiske hovedstaden Bern.

FULLTREFFER: Erling Braut Haaland skrur inn 3–1 for Manchester City.

Manuel Akanji sendte gjestene i ledelsen rett etter pause, men Young Boys svarte umiddelbart.

Meschack Elia var plutselig alene med Manchester City-keeper Ederson og utlignet med en vakker chip. På iskaldt vis dalte ballen i lufta og i nettveggen bak brasilianeren, og hjemmelaget rystet storfavoritten.

Men senere i omgangen tok Haaland ansvar og sørget for to scoringer og nok en trepoenger i gruppen.

Før pause sløste Manchester City voldsomt med sjansene. Haaland selv kom seg til to store sjanser den første halvtimen, men fikk det ikke til å stemme foran sveitsernes mål.

Det fikk heller ikke Rodri, Matheus Nunes eller Jéremy Doku, som alle hadde store muligheter til å sende gjestene i føringen.

Anthony Racioppi i Young Boys-buret vartet opp med den ene gode redningen etter den andre i første omgang og sørget for at det sto 0–0 til pause.

Men de sveitsiske underdogene kunne fort ha rystet de regjerende Champions League-vinnerne før hvilen. Young Boys yppet seg på flere kontringer, men var ikke effektive nok til å sjokkere Pep Guardiolas mannskap.