Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Araber som löpte amok blev "upprörda belgare" i SVT

Marocko vann oväntat med 2-0 i söndagens match mot Belgien, vilket utlöste våldsamma kravaller inte bara i Bryssel utan även i Antwerpen och Amsterdam, Rotterdam och Haag.

På de filmer som sprids i media syns tydligt att det är arabiska mobbar som ligger bakom upploppen, tänder eld på bilar och attackerar polisen.

Men när SVT diskuterade frågan var förklaringen en helt annan. Där fick man det till att det hela handlade om upprörda belgare.

– Det är fruktansvärda bilder och även om det inte går att försvara det så kan man ju ändå på något sätt förstå att det är väldigt, väldigt upprört i Belgien, baserat på det som landslaget har presterat. Det var ett landslag som tog sig hela vägen till ett brons i förra VM, ett landslag som många har väldigt höga förväntningar på. Att man blir förbannad och besviken när det går som det går i det här mästerskapet är en sak, men de här bilderna vill vi absolut inte se, hette det.

SVT konstaterade alltså att de våldsamma upploppen handlade om ”upprörda belgare” som var frustrerade över att landet inte spelat tillräckligt bra.

Fantastiskt. https://t.co/hNpic36bOo pic.twitter.com/vr5l8J2iTV

— Herr Husis (@HerrHusis) November 27, 2022

Samtidigt som den analysen levererades visade SVT bilder som tydligt skildrade arabiska mobbar i den belgiska huvudstaden.

Klippet från SVT-studion har väckt uppståndelse på sociala medier.

"Är dom blinda och döva på SVT?!" skriver en användare på Twitter.

"Även om SVT antar att varje person som åker tunnelbana i Belgien är belgare så missar dom att det inte är en belgisk flagga i sikte utan bara marockanska", twittrar en annan.