Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Avvecklade landets försvar – blir landshövding

– Sten Tolgfors är en erfaren politiker och ett mångårigt statsråd. Hans erfarenheter från politik och näringsliv kommer att vara en tillgång för invånarna i Västra Götaland. Hans erfarenhet som tidigare försvarsminister kommer också att vara en tillgång i uppbyggnaden av det civila försvaret – där länsstyrelserna har en central roll, säger civilminister Ida Karkiainen (S) i ett pressmeddelande.

Tolgfors – eller "Tomhylsan" som han brukar kallas – tillträdde som försvarsminister i Fredrik Reinfeldts regering i september 2007. Föregångaren på posten, Mikael Odenberg, hade då avgått i protest mot de omfattande nedskärningar av försvarsbudgeten som regeringen föreslog.

Under sina år som försvarsminister genomdrev Sten Tolgfors omställningen från ett invasionsförsvar till ett "insatsförsvar" med fokus på att delta i amerikanska krig i tredje världen. Bland annat avskaffades värnplikten.

Denna doktrin blev känd under parollen "Sverige försvaras bäst i Afghanistan". Det som blev kvar av försvaret fick lägga en stor del av sitt fokus på HBTQ, feminism, mångfald och andra former av kulturmarxistiskt så kallat värdegrundsarbete.

Sten Tolgfors avgick som försvarsminister i mars 2012 efter att ha fått kritik för FOI:s planer på att driva en vapenfabrik i Saudiarabien. Sedan 2013 har Sten Tolgfors varit verksam som konsult och författare.