Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Biden bjuder in popband för att diskutera (svartas) hatbrott mot asiater i USA

I praktiken handlar det om svartas hatbrott mot asiater, något som fått stor uppmärksamhet i asiatisk media efter flera oprovocerade våldsattacker i områden där båda folkgrupperna finns representerade.

– Det är en stor ära att bjudas in till Vita huset idag för att prata om den viktiga frågan om hatbrott mot asiater, asiatisk inkludering och mångfald, sade bandets frontfigur Kim "RM" Nam-joon under en pressträff enligt CNN.

I USA:s medier var det länge tyst om hatbrotten mot asiater. Men förra året kom en ifrågasatt studie där forskarna försökte få det till att vita amerikaner står för nästan alla sådana hatbrott i USA, rapporterade NBC då. Med studien som grund har politiker och medier sedan börjat diskutera problemet.

– I motsats till vad olika klipp som sprids online visar (där äldre personer med asiatiskt utseende attackeras oprovocerat av svarta, FT:s anm.) har de flesta förövare varit vita både före och efter pandemin, sade Janelle Wong, vänsteraktivist och forskare i USA-studier vid universitetet i Maryland, till NBC när studien presenterades.

Enligt Wong hamnar alla dessa vita hatbrott mot asiater utanför medierapporteringen eftersom de amerikanska medierna mörkar hatbrott med vita förövare på grund av "rasistiska stereotyper".

– Det här är verkligen hur brottslighet framställs i USA. Det framställs i ett sammanhang som får det att se ut som om våldet kommer från svarta, säger Wong till NBC.

Karthick Ramakrishnan, en annan vänsteraktivist, förklarar för NBC att det sätts upp fler övervakningskameror i svarta bostadsområden än i vita, och därför är det bara de svarta hatbrotten mot asiater som hamnar på bild. Några belägg för påståendet presenterades dock inte.