Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Påven: Tjetjener och mongoler grymmast i ryska armén

– Allmänt sett är de grymmaste kanske de som är från Ryssland, men som inte tillhör den ryska traditionen. Som tjetjenerna, burjater och så vidare, säger påven Franciskus till den amerikanska tidskriften America.

Tjetjenerna är ett muslimskt folkslag i Ryssland som är kända för sin terrorism. Burjaterna är ett mongolfolk i Sibirien.

Under andra världskriget var "mongolerna" det mest ökända elementet inom den röda armén och uppgavs begå de mest bestialiska övergreppen mot civilbefolkningen. Inte minst i samband med de organiserade massvåldtäkterna på miljontals tyska kvinnor och flickor i slutskedet av kriget. Under det pågående kriget i Ukraina har mongoliska soldater bland annat pekats ut för övergrepp på civila i Butja.

Kreml lyfter gärna fram Rysslands etniska mångfald som en styrka, och påvens uttalande väcker ont blod.

– Det här är inte längre russofobi. Det är en perversion på en nivå som jag inte ens kan tala om, säger Maria Zacharova, talesperson för det ryska utrikesdepartementet, enligt statliga ryska RT.

På Telegram skriver hon vidare:

"Vi är en en familj med burjater, tjetjener och andra representanter för vårt multinationella och multikonfessionella land."

I sitt tal nämnde påven också Holodomor, svältfolkmordet som Sovjetunionen begick mot ukrainarna 1932–33 med miljontals dödsoffer.