Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Supé på slottet och fortsatta MUF-strider

En politikpodd från Svenska Dagbladet med Torbjörn Nilsson, Maggie Strömberg och Henrik Torehammar.
En politikpodd från Svenska Dagbladet med Torbjörn Nilsson, Maggie Strömberg och Henrik Torehammar. Foto: Foto, Gustaf Månsson och Staffan Löwstedt, illustration, Henrik Malmsten

PODD | Henrik Torehammar var med när kungen bjöd in riksdagsledamöterna till slottet. Hovet räddade Björn Söder (SD) och statssekreterare PM Nilsson (M) från Henriks frågor. Maggie Strömberg går igenom avtalen för hur samordningen skall gå till mellan Tidöpartierna. Torbjörn Nilsson har märkt att striderna inom MUF fortsätter.

Henrik Torehammar var med när Kungen bjöd riksdagsledamöterna på fest på slottet. Hovets informations­avdelning hade två på personer som höll koll på honom. När Henrik Torehammar ville ställa frågor till Peter Magnus Nilsson, tidigare känd som PM Nilsson, och Björn Söder (SD) avbröts han direkt. Trots att han bara ville fråga hur det känns att vara på slottet så var hovets pressfolk där och avbröt.

”Om han ställer jobbiga frågor behöver du inte svara på dem. Vad snällt att de räddade Björn Söder från de jobbiga frågorna.”

Efter att ha läst interna promemorior från regeringskansliet så förstår Maggie Strömberg att Tidöavtalet kan göra att det blir mekigt att regera.

”Det som är den stora frågan är vilka ärenden som faktiskt omfattas av Tidöavtalet, och vilka ligger vid sidan av. För det finns en instruktion för regeringskansliet om SD är involverade och en om de inte är det.”

I helgen var det MUF-stämma och Torbjörn Nilsson noterar att spåren efter de gamla falangstriderna mellan pojkarna och flickorna fortfarande märks. En M-politiker han talade med uttrycker sig så här kring konflikten.

”Den här konflikten kommer att fortsätta tills vi blir pensionärer.”

I SvD:s podd Politiken får du hjälp att ligga steget före i svensk inrikespolitik. Nya avsnitt varje onsdag och fredag.