Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

SVT intervjuar kvinna på gatan – undanhåller att hon är centerpartist

För andra gången på kort tid har statstelevisionen i ett av sina nyhetsprogram intervjuat en till synes slumpmässigt utvald person ur allmänheten som sedermera visa sig vara politiskt aktiv.

Det är SVT Nyheter Västernorrland som gjort ett inslag om vad Sundsvallsborna tycker om Liberalernas förslag om ett kärnkraftverket i kommunen.

Vi frågade fem personer om vad de tycker – ingen av dem var väl direkt stormförtjust.

En av de personer statstelevisionen ”slumpmässigt” valt att fråga är Valencia Igiraneza som är valledare/ombudsman för Centerpartiet.

LÄS ÄVEN: SVT i ny fadäs – ’glömmer’ nämna att bonde kandiderar för C

Liksom övriga man frågar är samtliga negativa till förslaget.

Here we go again: @SVT intervjuar ”kvinna på gatan” som dissar Liberalernas förslag ➔ ”råkar” vara valledare/ombudsman för Centerpartiet

Intressant också att alla fem personer som SVT intervjuar ”råkar” vara negativa till L:s förslag. @SVTNyheter #journalistik #mannen_på_gatan pic.twitter.com/WLiJbObT6E

— Granskning (@avPublicService) August 16, 2022

När SVT Nyheter Västernorrland har uppdaterat artikeln på tisdagsmorgonen har man satt dit ”(CUF)” efter Valencia Igiranezas namn.

LÄS ÄVEN: SVT:s mannen på gatan var gruppledare för Vänsterpartiet

Man har även lagt till följande text:

Fotnot: I en tidigare version av klippet framgick inte Valencia Igiranezas partitillhörighet, då hon är vice ordförande i Centerpartiets ungdomsförbund, CUF, i Västernorrland.