Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tysk public service bojkottar AFD

Media. Alternativ för Tyskland, AFD, är idag ett av de största politiska partierna i Tyskland. Men trots detta bojkottas det invandringskritiska partiet helt av de statliga public service-bolagen ARD och ZDF.

Gilla artikeln på Facebook

En granskning som Junge Freiheit har gjort visar att vare sig ARD eller ZDF har bjudit in en enda AFD-politiker som gäst till något av sina politiska pratprogram sedan valet till förbundsdagen förra året.

Sammanlagt har 426 politiker gästat programmen under denna period. De är ganska jämt fördelade mellan partierna utifrån väljarandel – om man bortser från att andelen inbjudna från AFD är 0.

Liberala FDP, som har något större väljarstöd än AFD, stod för 16,9 procent av de inbjudna politikerna. Politiker från vänsterpartiet Die Linke utgjorde 6,1 procent av gästerna – medan partiet har mindre än halva AFD:s väljarstöd.

AFD:s partiledare Tino Chrupalla säger att det systematiska utestängandet av politiker från hans parti är ett tydligt brott mot public service-bolagens krav på opartiskhet och balans. De statliga tv-bolagens politiska manipulation skadar den politiska debatten och demokratin, säger han till Junge Freiheit.

I Sverige har medierna ändrat strategi i förhållande till Sverigedemokraterna efter att partiet kom in i riksdagen. Det tyska etablissemanget behandlar dock fortfarande helt öppet AFD som en fiende som till varje pris måste måste krossas, oavsett hur stort demokratiskt stöd partiet får.