Sweden
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Vänstern ljög om Tidöpartierna – S budgeterar inte heller för arbete mot antisemitism

I ett inlägg på Twitter tar TT Nyhetsbyråns politikreporter Owe Nilsson ställning mot Sverigedemokraterna. Som skäl till ställningstagandet anger han att regeringen med stöd av SD ska ha dragit in stödet för Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) – något som nu visat sig vara en lögn från vänstern.

Efter en genomgående rapportering från gammelmedia om att regeringen med stöd av SD stryper bidragen som SKMA tidigare fått för sitt arbete mot antisemitism har politiker, krönikörer och debattörer ojat sig över hur hemska SD är och hur det är helt ofattbart hur regeringspartierna kunnat gå med på detta – eftersom de har trott att det är just SD som inte velat budgetera för ett förnyat ekonomiskt stöd.

Sent på fredagskvällen twittrade TT:s politikreporter Owe Nilsson ut att han tar ställning mot regeringen och Sverigedemokraterna för att de ”drar in stödet för SKMA”.

Aldrig under 35 år tagit ställning för nån regering eller parti. Men när en regering, med ett stödparti, vars egen vitbok visar att flera av partiets grundare var nazister, drar in stödet för SKMA, som bekämpar antisemitismen och undervisar om Förintelsen – där går gränsen.

— Surbörje (@owenil) December 2, 2022

Även Annie Lööf (C) har i ett inlägg på Twitter skuldbelagt just Sverigedemokraterna för Tidöpartiernas gemensamma beslut.

Jag hoppas att regeringen tänker om, även om nu miljonstödet försvinner från årsskiftet,och låter SKMA få fortsätta den viktiga verksamheten att öka kunskapen om Förintelsen bland landets unga.
Läs min längre kommentar. Hur kan L, M, Kd gå med på det här? https://t.co/n6HLGgliQR

— Annie Lööf (@annieloof) December 3, 2022

Och Willy Silberstein, ordförande i SKMA, säger till vänstertidningen Dagens ETC att ”det här är ytterst allvarligt”.

Men faktum är att gammelmedia inte rapporterat en rättvis bild. Allt baseras på en lögn som spridits av vänsterblocket. Det tidigare ekonomiska stödet till SKMA var nämligen tillfälligt – och Socialdemokraternas budget innehåller således inte heller några nya medel för ändamålet, något som Liberalernas riksdagsledamot Gulan Avci uppmärksammar i en tweet på lördagen.

Vänstern sprider flitigt lögner och misskrediterar Liberalernas engagemang i kampen mot antisemitism. Satsningen till SKMA var tillfällig. S ger inte heller nya medel i sin budget. Den regering vi sitter i fortsätter arbetet med full kraft. Nya satsningar kommer att presenteras!

— Gulan Avci 🇺🇦 (@GulanAvci) December 3, 2022