logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

100 kiló szemetet találtak egy partra vetett bálna gyomrában

Sokkoló fotó.

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Egy kifejlett ámbráscet tetemét találták meg a skót Harris-sziget partján. A bálna gyomrában mintegy 100 kilogramm szemét állt össze egy óriási csomóvá: többek között halászháló maradványát, kötelet, műanyag kupakokat, csomagolóanyagot és zacskókat húztak elő a tetemből - írja a BBC.

©

A partra vetett bálnák és delfinek halálának okait feltáró szervezet, a Scottish Marine Animal Stranding Scheme (Smass) fotókkal is dokumentálta a cetben talált hulladékot. A skót állatvédők szerint nem biztos, hogy a bálna a gyomrában felgyülemlett szemét miatt pusztult el, mert az állat nem volt kritikusan rossz állapotban az utolsó óráiban. Ettől függetlenül rendkívül ijesztő belegondolni, hogy ez a sok szemét mit művelhetett a cettel. Azt például nehéz elképzelni, hogy ez a rengeteg műanyag nem okozott nála semmilyen emésztési zavart.

Themes
ICO