Hungary
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

102 km/órával repeszt a „lebegő” fogat, az első darabokat már el is adták

A Jetson Aero különleges járműve úgy fest, mint a Star Wars-filmekből ismert fogatversenyzők járgánya.

Egy drónstílusú jármű értékesítésével szeretne még több bevételt generálni a Jetson Aero, mely állítja: a masina első darabjait már le is foglalták az érdeklődők. A szerkezetről a New Atlas készített hosszabb beszámolót.

Az együléses, megerősített fémvázzal rendelkező Jetson One végsebességét 102 kilométer/órában határozta meg a gyártó. A masina ehhez négy, karra szerelt propellert használ, melyek összesen 118 lóerős teljesítményre képesek. A Jetson azt mondja, hogy a gép akkor is biztonságosan irányítható, ha az egyik hajtómű leáll.

A pilóta pedálok és kormány segítségével irányíthatja a gépet, illetve fokozhatja a tempót. Az ülés előtt egy kis monitor is található, ami a legfontosabb információkat összegzi. A gyártó szerint a gép rendkívül kompakt, és alig nagyobb egy megpakolt túramotornál. Túl sokáig viszont nem használható: a Jetson számításai szerint egy 85 kilós pilóta nagyjából

15 percig képes hajtani, ezután újból töltőre kell rakni.

Az Aeróért 92 ezer dollárt, mintegy 28,8 millió forintot kér a cég. Azok, akik komolyan gondolják a vételt, 22 ezer dolláros előleget kötelesek fizetni, mivel a járművet csak 2022-be kapják kézhez.

Több híroldal úgy jellemzi a fejlesztést, mint a Csillagok háborújában látott fogatok igazi, működő verziója.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.