Hungary

15 éves a világ legmeghökkentőbb gólja – videó

Napra pontosan 15 évvel ezelőtt, 2005. november 26-án a New York Rangers a Washington Capitalst fogadta az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A rendes játékidő 2–2-es döntetlennel ért véget, jöhetett a hosszabbítás, ahol nem született gól. Következett a szétlövés, amelyet abban a szezonban vezettek be, és ami aztán maratoni hosszúságúra nyúlt.

Alapvetően három kör alatt kell a csapatoknak dűlőre jutniuk, ezen a meccsen azonban 14 körig nem született döntés. Ennek köszönhetően lehetőséget kaptak azok a játékosok is, akik nem éppen a vajkezükről és a fineszes megoldásaikról voltak híresek.

A 15. körben a Washington keményfiúja, Matt Bradley hibázott, így a Rangers védője, Marek Malík a győzelemért lőhetett. A cseh hátvéd képességeiről mindent elárul, hogy 691 NHL-mérkőzésen összesen 33 gólt szerzett, a 2005-2006-os idényben összesen kettőt. A Capitals elleni meccs előtt 0 találattal állt a szezonban, de nem is góllövés volt a feladata.

A 196 centis, 110 kilós játékos rávezette a korongot Olaf Kölzigre, majd a lábai között hátra húzta a pakkot és fellőtte a ficakba. A kommentátorok kitértek a hitükből, akárcsak Malík csapattársai, a Madison Square Garden pedig tombolt. Ezzel a hihetetlen góllal ért véget a 15 körös szétlövés, amely egészen 2014-ig a leghosszabb párbajnak számított.

Football news:

Pioli on Zlatan's red: He apologized. This is what great champions do, which is what Ibrahimovic is
Pep Guardiola: Football is complicated. The only way I know how to be a coach is just to think about Sheffield
Conte said that Eriksen will not leave Inter: He is part of our project. Christian is a very smart guy
Tuchel wants to see Holand at Chelsea. The club will not buy Rice from West Ham after the change of coach
Eriksen pro goal for Milan: It was the perfect free kick for me. I am very happy
Conte on 2-1 with Milan: Before the winning goal, the result was unfair. Their goalkeeper is the best player of the match
Mikel Arteta: Arsenal did everything right, but they lost. Wins give confidence