Hungary

230 milliárd forinttal csökkent a vendéglátósok bevétele

A koronavírus-járvány miatt a vendéglátósok az elmúlt négy hónapban 230 milliárd forinttal kevesebb bevételt könyvelhettek el, mint tavaly.

Az online pénztárgépek adatai szerint a vendéglátásban júniusban is esett a bevétel, 26 százalékkal költöttek kevesebbet náluk a vendégek a tavalyi évhez képest - írja a Blokkk.com. A cikk szerint a külföldi vendégek hiányoznak a vendéglátó egységekből.

Tavaly egyébként összesen 1 466 milliárd forint volt a vendéglátás éves bevétele, a járványhónapokban eddig annak a 16 százaléka, 230 milliárd forint veszett el.

Hónapokra lebontva ez úgy nézett ki, hogy:

Mindez máshogy megfogalmazva: a vendéglátós piac 25 százalékkal csökkent januártól májusig, úgy, hogy az év első két hónapjában még emelkedésről lehetett beszámolni.

A lap szerint a balatoni vendéglők még megúszhatják a nagy buktát, mivel kockázatos külföldre menni nyaralni (Orbán szerint több Balaton, kevesebb Adria), így a magyar vendégek pótolhatják a külföldi turistákat.

Football news:

City has fought back from UEFA and is ready to update: Pep has 300 million on transfers, Ferran Torres and ake have already been taken, and Coulibaly is on the way
I love Fulham. I'm sure it's going to hurt, but it's permanent
Streich-the main thinker of German football: does not watch the Premier League, talks about Dostoevsky and empathy
Dembele worked in the General group of leopards in front of Napoli. He has not played since November
Casemiro on respect for Zidane: I still get excited when I talk to him. It's incredible
Cakir will referee the Barcelona-Napoli match in the Champions League
Detailed analysis of the game of 18-year-old Ronaldo for sporting against Manchester United. 6 days later, Cristiano became a United player