Hungary

A Fidesz a budapestiek megkérdezése nélkül kialakított biciklisávok megszüntetésére kéri Karácsony Gergelyt

A ferencvárosi és a józsefvárosi Fidesz közös közleményében kéri Karácsony Gergely főpolgármestertől a belvárosi kerékpársávok megszüntetését. A hideg időben ugyanis jóval kevesebb a biciklis, és a veszélyhelyzetben minél több parkolóhelyet kellene biztosítani. 

Felszólítjuk Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy a veszélyhelyzet idejére szüntesse meg a belvárosi kerékpársávokat, és adja vissza az elvett parkolóhelyeket - követeli közleményében a Fidesz két, fővárosi alapszervezete. Ezt azzal indokolják, hogy

Azt is kérik, hogy "Baranyi Krisztina és Pikó András polgármesterek álljanak ki a
ferencvárosiakért és a józsefvárosiakért, és kezdeményezzék a főpolgármesternél az intézkedést".

Hiába használják a hideg időben kevesen a biciklisávokat, és lenne szükség több parkolóhelyre a veszélyhelyzet miatt, a főpolgármester nem tágít korábbi döntésétőlForrás: MTI/Kovács Tamás

A józsefvárosi és ferencvárosi Fidesz követelése arra vezethető vissza, hogy a kormány Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére a napokban ingyenessé tette a nyilvános parkolóházak használatát éjszakára a koronavírus-járvány elleni védekezés elősegítése miatt. A kabinet szándéka az volt, hogy esténként mindenki díjmentesen tudjon parkolni.

Ehhez képest Karácsony Gergely a mai napig nem nyitotta meg a városháza udvarának parkolóhelyeit. Mint ismert, a főpolgármester a választási kampányában azt ígérte, hogy a parkoló közparkká fog alakulni. Azóta eltelt egy év, de még mindig a helyi politikusok autói parkolnak a téren. Éppen ezért Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármester felszólította a főpolgármestert, hogy adják át a parkolóhelyeket azoknak, akik a kerületben laknak. Javaslatát azonban a baloldali többségű közgyűlésben leszavazták.

Football news:

Ramos is the most productive defender in the period from 2011 to 2020. He has 89 goals (IFFHS)
Frank Lampard: Chelsea have lost some ground. Our character remained the same, he won us matches
Ko view in the Frame: 2 employees of the club fell ill. Medical examination of El Shaarawy postponed
Klopp on Salah's future: I don't think it will ruin the season. Normal thing for the world of football
Solskjaer on van de Beek: I would Not say that he is happy. In his position, there are players who are really good
Lester is Interested in Edouard. Rogers worked with the forward seltice
The minges can come in the start of Barca vs Elche. Desta has a muscle injury