Hungary

A hétvégi lesz minden idők legnagyobb hazai oltókampánya

A fertőzöttek és a súlyos esetek számában is megmutatkozik a járvány erősödése – tájékoztatott az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tiszti főorvos. A súlyos esetekről elmondta, a hirtelen jelentkező tünetekben gyors romlás tapasztalható, amit csak kórházban lehet kezelni. Hozzátette, a negyvenes korosztályban is egyre több az ilyen súlyos megfertőződés.

Aláhúzta,

a vírusmutánsok, vírusvariánsok miatt a fertőződés lehetősége sokszorosa annak, mint a járvány korábbi hullámai esetében.

Müller Cecília hangsúlyozta, a következő napokban a háziorvosoknál 250 ezer Sinopharm, illetve Moderna vakcinával, a kórházi oltópontokon pedig 114 600 Pfizer vakcinával fognak oltani. A hétvégén pedig minden idők legnagyobb hazai oltókampánya következik:

74 ezer fő 18 és 60 év közötti krónikus beteg fogja megkapni az AstraZeneca vakcináját.

Müller Cecília elmondta, az érintettek rövidesen SMS értesítést fognak kapni, amely egy „behívó” lesz. és tartalmazza az oltás helyszínét és időpontját. Kérte, hogy aki regisztrált az oltásra, és megkapja ezt az SMS-t, az az abban jelzett időpontban jelenjen is meg az oltóponton.

Közben a központi tájékoztatási honlapon táblázatba szedték, hogy mely oltóanyagból mennyire szerződött le Magyarország, illetve hogy ebből eddig mennyi érkezett meg az országba.

vakcinatípusok

Megjegyzik, a Johnson&Johnson Janssen típusú vakcinája, melyből egy dózis is elég a teljes védettség kialakulásához, március közepén kaphatja meg az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyét, illetve azzal még a CureVac oltószere sem rendelkezik.

Football news:

Neymar: I owe Mbappe the adaptation in France and the joy of being here
Joao Felix was injured again. He will miss 10 days
The Bundesliga said goodbye to Monday's matches with Hoffenheim and Bayer zeros. Their cancellation was sought by fans
Mino Raiola: Borussia do not want to sell Holand in the summer. I respect this position, but this does not mean that I agree with it
Alexander Golovin: I enjoy giving such programs. This is my job
West Brom have scored 8 goals in their last 2 matches. For the previous 10 games, only 6 goals were scored
VAR did not count West Brom's goal for offside. Although the author of the goal was probably in the right position