Hungary

A republikánus párt kirúgta a Trumpot kritizáló Liz Cheney-t

A wyomingi republikánus képviselő egyike volt azoknak, akik a volt amerikai elnökkel szembeni impeachment megindítását támogatták.

Leváltották a Republikánus Párt képviselőházi frakciójának kommunikációs vezetői tisztségéből Liz Cheney-t – írja a BBC. A republikánusok azért döntöttek így, mert a wyomingi republikánus képviselő, Dick Cheney volt amerikai alelnök lánya korábban élesen kritizálta Donald Trumpot, valamint támogatta a volt elnökkel szembeni impeachment megindítását.

BBC szerint a párt egy 20 perces beszélgetés után hozta meg a döntését. Cheney, aki a képviselőház harmadik legmagasabb rangú republikánusa, a megbeszélésen azt ígérte, hogy továbbra is harcolni fog Trump párton belüli befolyása ellen.

Sajtóhírek szerint Cheney utódja Elise Stefanik, New York-i kongresszusi képviselő lehet.

Januárban több republikánus képviselő, köztük Cheney közölte: arra fog szavazni, hogy megindítsák az alkotmányos felelősségre vonási eljárást (impeachmentet) Donald Trump elnök ellen. Cheney akkor elmondta, hogy szerinte nem ostromolták volna meg a Capitolium épületét, ha Trump nem uszítja a tömeget. A szenátus egyébként később felmentette Donald Trumpot a január 6-i Capitolium elleni ostrom felbujtásának vádja alól.

Cheney azzal is magára haragította pártját, hogy – kommunikációs vezetőként – nem volt hajlandó osztani azt a nézetet, miszerint elcsalták a novemberi elnökválasztást.

Football news:

Neuer will wear an LGBT armband for the match against Hungary
Chalhanoglu will sign a 3-year contract with Inter with a salary of 5 million euros. Medical check-up-tomorrow
Donnarumma passes medical for PSG in Rome
The sad story of the coach who led Denmark to Euro 1992 gold. He did not wait for recognition at home
Dembele will not play at the Euro again due to injury. He has left the French national team
Russian referee Sergey Karasev will work on the Euro 2020 match between Germany and Hungary
The Schmeichels are a unique goalkeeping dynasty. But Casper has long been hampered by the greatness of his father