logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

A Szövetség Ausztriáért színeiben tér vissza Strache

Miközben az osztrák sajtó egymás után szállítja a volt osztrák alkancellárról a szaftosabbnál szaftosabb sztorikat, Heinz-Christian Strache nem gondolkodik a teljes visszavonuláson, sőt. Hétfőn a Facebook-oldalán jelentette be, hogy az őszi bécsi helyhatósági választásokon tér vissza korábbi pártjából, az FPÖ-ből kilépett képviselők által alapított Szövetség Ausztria (DAÖ) színeiben.

A volt alkancellár szerint szükség van egy "következetes és erős HC Strache-listára Bécsben", nemzeti érzelmű és szociális politikát hirdet majd. A DAÖ-vel együtt több mint 15 százalékot szeretnének elérni az őszi választásokon.

Strache a tervek szerint a DAÖ idei első, január 23-ra tervezett ülésén vendégszónokként tart majd beszédet. A párt frakcióvezetője, Karl Baron már korábban leszögezte: azt szeretnék, ha Strache a párt listavezetője lenne a bécsi választásokon.

Strachéról a legutóbb az derült ki, hogy megszállottja volt a Clash of Clans nevű online játéknak, olyannyira, hogy korábbi pártja vezetőjeként havonta 2-3000 eurót költött rá. Az FPÖ kizárt a politikust a pártból és a párt vagyonának megdézsmálásával vádolják. A gyanú szerint a volt pártelnök meghamisította számláit, így tudta privát költségeit a párt „politikai célú költéseiként” elszámolni.

Themes
ICO