Hungary

Állatvédelmi törvénycsomagot készített a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) hét elemből álló állatvédelmi törvénycsomagban kér szigorúbb fellépést az állatkínzók ellen. A javaslatokról előbb az állatvédő szervezetekkel egyeztetnek, majd azokat a tervek szerint az ősszel benyújtják a parlamentnek.

Arató Gergely frakcióvezető-helyettes szerdai, online sajtótájékoztatóján rendkívül fontosnak nevezte a civil szervezetek munkáját, de hozzátette, hogy az önmagában nem elég a probléma megoldásához.

Az ellenzéki párt ezért áttekintette azokat az elmúlt években a parlamentnek benyújtott törvényjavaslatokat, amelyekből nem született jogszabály, és azok alapján készítette el saját indítványait – közölte.

A DK javaslatcsomagjában szigorítaná az állatok megöléséért és az állatkínzásért, valamint az orvvadászatért járó büntetést; bevezetné az állattartástól való eltiltást, létrehozna egy úgynevezett állatvédelmi őrséget, szigorítaná a pirotechnikai eszközök használatát, intézkedne a méhek fokozottabb védelméről és megszüntetné a cirkuszi állattartást – sorolta a frakcióvezető-helyettes az indítvány elemeit.

Forrás: MTI

Football news:

In a non-League match in England, an Alpaca ran onto the field and scared the player
1,000 people will be allowed to attend Milan's first game of the season. The club invited doctors to the match
Barcelona will pay 18 million euros to city for their pupil Eric Garcia
Sutton on Chelsea's worst transfer: there are examples of Torres and Shevchenko, but Kepa is ahead of everyone
Acts Kolisevski: I'm lucky that Ronaldo is now my partner. He is great
Manchester United have no plans to buy a Central defender in this transfer window
Vitaly Kutuzov: Atalanta signed the best deal in Serie A by signing Miranchuk