Bejelentette éves ármódosítását a DHL Express logisztikai szolgáltató. Magyarországon január 1-től lép életbe az árnövekedés, amelynek mértéke a 2021-es árakhoz viszonyítva 6,9 százalékos lesz. A túlméretes csomagok esetében darabonként 21 120 forintra csökken az ár nemzetközi küldemények viszonylatában, belföldi küldemények esetén pedig darabonként 10 560 forintra módosul az ár.

A vállalat évente felülvizsgálja az árait, figyelembe véve az inflációt és a valuta dinamikáját, valamint a biztonsághoz és hatósági intézkedésekhez kapcsolódó adminisztratív költségeket - olvasható a közleményükben.

Az áremelés mértéke a helyi gazdasági körülményektől függően országonként változó, és a DHL Express minden partnerére vonatkozik, amennyiben az nem ütközik egyéb szerződéses feltételekbe.

„Az éves árkorrekció lehetővé teszi számunkra, hogy továbbra fejleszthessük infrastruktúránkat és technológiánkat, annak érdekében, hogy rugalmas, fenntartható és a kategóriájában legjobb ügyfélmegoldásokat biztosíthassuk" - mondta Mészáros Ádám, a DHL Express Magyarország ügyvezetője.

Ez a DHL válasza a munkaerőhiányra

Ahogy arról a Napi.hu is beszámolt: egyre több autonóm raklapmozgató segíti a raktárdolgozók munkáját már több mint 1500 DHL- raktárban. A "robotok" használata a csomagküldő szolgálat egyik fontos lépése az új technológiák és innovatív megoldások irányába, amely sokat segíthet a raktárdolgozók mindennapjaiban.