Hungary

Az idegen munkaerőre támaszkodna az Orbán-kormány?

A külföldi munkaerő importjának visszaszorítását szeretné szorgalmazni Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke. A politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a magyar kormányzat továbbra is a multicégek érdekeit részesíti előnyben a magyar munkavállalókéval szemben. 

A Jobbik alelnöke szerint önerőből kellene újraindítani a koronavírus-járvány okozta válságból a magyar gazdaságot, ahelyett, hogy a harcias migránsellenes retorikát alkalmazó kormány százezrével enged be az országba külföldi munkavállalókat, négy év alatt mintegy ötszörösére emelve a számukat.

A politikus szerint ehelyett a magyar fiatalok és inaktívak számára kellene életlehetőségeket teremteni, állásba segítve azokat is, akik "rossz helyre születtek".

"Továbbra is a multicégek érdekeit szolgálja ki ez a kormányzat a magyar munkavállalók létérdekei helyett, továbbra sem a valós hiányszakmákba érkeznek munkavállalók"

- mondta Z. Kárpát Dániel, hozzátéve: a nemzetközi vállalatok "bemondása" alapján engednek be Magyarországra tömegesen külföldi dolgozókat.

Sürgette, hogy a "brutális" mértékű haszonnal dolgozó munkaerőkölcsönző cégek helyét állami közvetítők vegyék át, az így megtakarított összegek pedig jelenjenek meg a dolgozók bérében.

A jobboldali néppárt politikusa a sajtótájékoztatóján azt szorgalmazta, hogy hozzanak olyan intézkedéseket, amelyek révén a legjobban képzett munkavállalóknak is megérje a külföldre menetel helyett az országban maradás.

A Jobbik régi alapelve a szülőföldön boldogulás

- hangsúlyozta Z. Kárpát Dániel, aki arról is beszélt: a "válogatós, vegytisztán neoliberális", a felsőbb rétegeknek kedvező családpolitikát olyan módon kell "kiegyenesíteni", hogy az minden szükséget szenvedőt támogasson.

Football news:

Liverpool and Porto broke into the Champions League play-offs - there are already 8 teams. Which ones? And who is about to be added to them?
Now Liverpool are also without Alisson. The group was won by his 22-year-old substitute with 0 minutes in the Premier League and the Champions League
Diego Simeone: In three games where there were draws, we deserved more
Conte on victory over Gladbach: We beat the group leader and are still alive
Klopp on the victory over Ajax: One of the most important matches of the Champions League in my time at Liverpool
Llorente on the draw with Bayern: we Feel anger and rage. A last-minute penalty leaves a bad taste
Jordan Henderson: aware of Liverpool's injury problems, but there is a sense of unity in the dressing room