Hungary

Az MVM első embere nélkülözhetetlennek tartja a Mátrai Erőművet

A Mátrai Erőmű alapvetően pozitív eredménnyel gazdálkodott az MVM irányítása mellett 2020-ban, a racionalizálásnak köszönhetően tavaly több mint 4 milliárd forint megtakarítás keletkezett, mondta Kóbor György, az MVM elnök-vezérigazgatója a Portfoliónak adott interjúban. Hozzáfűzte: az erőmű 800 millió forintos működési eredménnyel zárta a tavalyi évet.

Az elnök hangsúlyozta: az MVM költségvetési befizető, csak a múlt évben 236 milliárd forint áramlott a cégcsoporttól a költségvetésbe osztalék, járulékok, adók és különböző díjak formájában. Kóbor jelezte azt is: az erőműnél vagyonvesztés nem történt.

Elindult a Mátrai Erőmű átalakítása

A kilenc évig tartó folyamat a jelenlegi munkahelyeket nem veszélyeztetheti a kormány szerint.

A Mátrai Erőmű a keleti országrészben az egyetlen folyamatosan üzemelő nagyerőmű, emiatt az átviteli villamosenergia-hálózat kiegyensúlyozott működése és az ellátásbiztonság szempontjából is kiemelt jelentősége van

– jegyezte meg az MVM első embere. Szerinte a hazai villamosenergia-rendszer átmeneti kieséseket tud ellensúlyozni, de hosszabb távon a Mátrai Erőmű – mint alaperőmű – termelése és működése nélkülözhetetlen.

Kóbor György szólt arról is, hogy az erőmű a régió kiemelt foglalkoztatója, közvetlenül és közvetve több ezer munkahelyet teremt.

Úgy vélte: az MVM-nél megvannak a modernizációhoz szükséges technológiai és pénzügyi lehetőségek és szaktudás is.

A Mátrai Erőművet a jelenlegi formában 2025-ig üzemeltetik. Az elnök-vezérigazgató úgy látja: ehhez szükség van a folyamatos karbantartásra, illetve az elöregedett alkatrészek cseréjére.

Football news:

Pedri played his 72nd game of the season. If he enters the field in the final of the Olympics, he will beat the achievement of Bruno
Spain and Brazil will play in the final of the Olympics, Mexico and Japan-in the match for the third place
European champion Sirigu signed a contract with Genoa
Zlatan wanted to return to PSG before extending his contract with Milan
Inter can release Lukaku for 130 million euros
Kane may submit a transfer request from Tottenham in the coming days
🗿 Пике побриĞся †и запустиРмарафон невозмутимыÑ. сеĞфи. Шакира, что творится!