Hungary

Baljós hírek az idei fesztiválszezonról: másodszor is elmarad két fontos rendezvény

Újra lefújták az egyszer már lefújt angliai Download és a barcelonai Primavera Sound fesztiválokat is: 2022-nél előbb nem rendezik meg egyiket sem.

A 2020-as után a világjárvány miatt másodszor is lefújják az angliai Donington Parkban meg (nem) rendezett, a jellemzően a rock és a metál legnagyobb neveit felsorakoztató Download fesztivált, és ugyanígy jártak el a populárisabb fellépőkről ismert barcelonai Primavera Sound fesztivál szervezői is.

A Download Festivalt június 4. és 6. között tervezték megtartani, többek közt a Kiss, Biffy Clyro és a System of a Down fellépésével, de a szervezők megvizsgálták a helyzetet, és úgy döntöttek, „lehetetlen” lenne megszervezni az eseményt. A már megvásárolt jegyek érvényesek lesznek jövőre, de vissza is lehet kérni az árukat.

A fesztiválnak így már másodszor is elmarad a 40. születésnapja: a jubileumi eseményre 2020-ban került volna sor. A szervezők arra biztatják a közönséget, hogy állítsanak sátrat a saját kertjeikben, és posztoljanak magukról képeket, amelyeken archív felvételeket vagy interjúkat néznek a fesztiválról. Azt is elmondták: a 2022-es fesztivál „minden eddiginél erősebb lesz”, és a Biffy Clyro, az Iron Maiden és a Kiss már biztosan fel fognak lépni rajta.

A Downloaddal egy időben, június 2. és 6. között rendezték volna meg Barcelonában a tavaly természetesen szintén lefújt Primavera Sound Festivalt a Tame Impala, a The Strokes, Tyler, the Creator, FKA twigs, Charli XCX vagy a Gorillaz fellépésével. A szervezők szintén közleményben tudatták, „vis maior” miatt csak 2022-ben rendezik majd meg a fesztivált, mivel túl nagy a bizonytalanság, a korlátozások pedig ellehetetlenítik a szervezést. „Noha fájdalmas, tudjuk, hogy ez a jó döntés, főleg azok számára, akiknek jó előre meg kellene szervezniük az utazásukat” – írták.

A Primavera szintén jubileumot ünnepelt volna: „A huszadik évforduló olyan bulit érdemel, amilyet mind megszoktunk, de a globális helyzet ezt ezen a nyáron nem teszi lehetővé, legalábbis úgy biztos nem, hogy átélhessük a teljes Primavera Sound-élményt” – írták. A jegytulajdonosok eltehetik jövőre, vagy június 2. után visszaválthatják a jegyeiket: ekkor hozzák ugyanis nyilvánosságra a jövő évi fellépőket.

Magyarországon egyelőre a másik irányba indultak el a dolgok: eddig a Balaton Sound adott ki közleményt a nagy fesztiválok közül, ők viszont arról, hogy lefoglalták a fesztivál területét június végére, a bulin pedig a tervek szerint csak a már beoltottak vehetnek majd részt.

Még több kultúra a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Football news:

The Super League is already as close as possible. UEFA is furious
Stefano Pioli: Milan are among the youngest teams in the top leagues. We are second, and others are not even in the top ten in their championships
PSG does not participate in the European Super League: Football-for all teams
Solskjaer after 3-1 with Burnley: Manchester United are in good shape. We want to finish the season with a win in the Europa League
Monaco Golovin does not lose 7 matches. The overall score is 16:0
Gary Neville: Will Arsenal enter the Super League? He has just drawn with Fulham
Remove the points from the entire big six. Neville about the top clubs in the Premier League in the European Super League