Hungary

Bánsági Ildikó kitálalt a Nemzeti Színházról – ebből lett annyira elege, hogy otthagyta munkahelyét

Őszintén vallott.

Bánsági Ildikó kitálalt a Nemzeti Színházról – ebből lett annyira elege, hogy otthagyta munkahelyét

Felmondása okairól nyilatkozott Bánsági Ildikó, aki hétfőn lépett ki a Nemzeti Színház színésztársulatából.

Betelt a pohár Bánsági Ildikónál – a Kossuth-díjas színésznő hétfőn a Facebookon jelentette be, hogy felmondott a Nemzeti Színházban. Bánsági tegnap még nem árult el túl sok részletet azzal kapcsolatban, hogy mi áll a döntése hátterében. Kedden viszont az ATV-nek adott nyilatkozatában elmondta, nem egyetlen oka van annak, hogy búcsút int a Nemzeti Színháznak. Az utolsó cseppet a pohárban viszont a Színház – és Filmművészeti Egyetem körül kialakult helyzet jelentette. Így többek közt az is, hogy nemrégiben Vidnyánszky Attilát nevezték ki az SZFE kuratóriumi elnökének.

"Rájöttem, hogy nincs beszélgetés. Elhittem, hogy van beszélgetés, és úgy láttam, én így ítélem meg, hogy nincs. Hogy ez úgy lezáródott, mert már csak forradalmiskodni lehetett, azt láttam" – mondta a színművésznő az ATV-nek, hozzátéve: elsőként Vidnyánszkyval közölte azt, hogy beadja a felmondását. "Azt mondta, hogy sajnálja. Nem beszéltük ezt ki, hiszen mi sokat beszélgettünk."

Bánsági elmondása szerint korábban örült annak, hogy a Nemzeti Színházba szerződött, később azonban észre vette, kollégái egyre inkább elfordulnak tőle. "Rádöbbentem arra, hogy valamitől valakik kialakítottak egy olyat, hogy jobboldali, baloldali. Most ez úgy kialakult, és nekem ez nem tetszik" – mondta a 71 éves színésznő, aki szerint a lényeg a beszélgetés, a kommunikáció lenne, anélkül ugyanis nem oldódnak meg a szakmán belül tapasztalható problémák.

"Hirtelen beszélgetés nélkül történések lettek, és hogy ha mi nem ülünk le, nem húzunk egy vonalat, és nem mutogatunk visszafele, hogy te beszélsz, mikor te ezt meg azt csináltad ekkor és ekkor..." – magyarázta Bánsági Ildikó, aki elmondása szerint függetlennek, emberpártinak tartja magát, szeretné meghallgatni a többieket, hatni rájuk, vagy szeretné, ha mások hatnának rá, úgy gondolja ez az egyetlen kiút a mostani helyzetből.

Forrás: Blikk

Kép: TV2

Football news:

Zinedine Zidane: Real Madrid will have a chance to win trophies if we play as we did after the quarantine
Solskjaer on penalty: Tough decision. De Gea made an incredible save, but the rules are the rules
It's time to learn the names of new Borussia heroes. Now there are 17-year-old boys making goals
Paulo Fonseca: it's Important to bring Smalling back to Roma. We have only 3 Central defenders
Arteta about 2:1 with West ham: Arsenal made life difficult for themselves with losses, but they fought and believed in victory
Palace midfielder Townsend: Could have beaten Manchester United with a bigger difference. We had moments
Philippe Coutinho: I am motivated and I want to work hard to make everything work out well on the pitch