Hungary

Bekapcsolva maradjon-e a vírusirtó, amikor játszunk a számítógépen?

Egy játékos a Kaspersky antivírus programjának játék üzemmódját használva döntötte meg a Doom Eternal speedrun világrekordját. Az orosz kiberbiztonsági vállalat szerint ez jól mutatja, hogy nem szükséges kikapcsolni a vírusvédelmet még akkor sem, amikor minden erőforrásra szükség van egy grafikailag igényes program futtatásához. Sőt, kifejezetten érdemes lehet közben bekapcsolva hagyni.

A speedrunokra specializálódott játékos, Xiae megdöntötte a Doom Eternal világrekordot a Break The Record: LIVE rendezvényen. A nyertes a játékot egy óra, nyolc perc és 52 másodperc alatt fejezte be, 48 másodperccel megdöntve ezzel az eddigi rekordot – hívja fel figyelmet a Kaspersky. A vírusvédelemmel foglalkozó vállalat úgy kerül ide, hogy a rekorder játékos a Kaspersky Internet Securityval a számítógépén, a szoftver játék üzemmódját aktiválva szállt versenybe. A vállalat szerint a mód alig használja a számítógép-erőforrásokat, és letiltja a felugró ablakokat, amelyek egyébként lassítanák a játékmenetet.

A nyílt versenyen, melyet 196 000 ember nézett, a világ 7 legjobb Doom Eternal speedrun játékosa küzdött meg egymással az összesen 8000 dolláros (2,3 millió forintos) díjazásért. Ahogy a név is utal rá, a speedrunnereknek gyorsnak kell lenniük, és mindent optimalizálniuk kell a játékmenetük során. Ugyanez igaz az általuk használt rendszerre és szoftverre is annak érdekében, hogy semmi – se az erőforrásokat terhelő játék, mint a DOOM Eternal, se a telepített biztonsági program – ne lassítsa a játékmenetet, vagy ne álljon annak útjába.

A Kaspersky közlése szerint épp azért fejlesztette ki a játék üzemmódot, hogy segítsen a játékosoknak: ha bekapcsolják, a védelmi szoftver leállítja a kereséseket és frissítéseket, és letilt minden értesítést annak érdekében, hogy a játékost semmi ne zavarja, és a processzort se terhelje semmi túlságosan.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Granada's sponsor posted a picture of Joao Felix's heat map in the form of a penis after 1-6 with Atletico. Andalusians demand an apology
Safonov, Chalov and Magkeev were called up to the Russian U21 team for the matches against Estonia and Latvia
Khabib was ranked seventh in the ranking of the best-selling athletes of 2020. First place for Messi, second — for Ronaldo
Dzeko to the Juventus referee: it's always the same with them
Rhodri about 2:5 with Leicester: they were lucky. Football was unfair to Manchester City
Koeman changed the Barca scheme: it seems that the attacking stars and Frankie De Jong have become more comfortable (but we will not overestimate the result)
Stefano Pioli: I Am happy with Tonali and Braim's performance. They can help Milan a lot