Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Belügy: Nem kell kivizsgálni, hogyan szivárgott ki Kövér beszéde, amiben az ellenzéket nemzetbiztonsági kockázatnak titulálta

Az Azonnali egyebek mellett Kövér sajtótitkárságát és a Fidesz-frakció sajtóosztályát is kereste az ügyben, de ők nem adtak választ.

„A beszéd egy olyan ünnepi rendezvényen hangzott el, melyen számos meghívott vendég is részt vett, akik nem tagjai a hivatásos állománynak. Vizsgálat lefolytatását a Belügyminisztérium nem tartja indokoltnak” – ezt a választ küldte az Azonnalinak a tárca Kövér László kiszivárgott beszédével kapcsolatban, amiben a házelnök az ellenzéket nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte.

Kövér az Alkotmányvédelmi Hivatal épületében tartott beszédet titkosszolgálati vezetőknek egy ünnepi rendezvényen.

A portál a kiszivárgott beszéd miatt írásban tett fel kérdést az Alkotmányvédelmi Hivatalnak, a Belügyminisztériumnak, Kövér László sajtótitkárságának és a Fidesz-frakció sajtóosztályának. Mindnek ugyanazt küldték:

indokoltnak tartják-e kivizsgáltatni akár az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának részvételével azt, hogy milyen körülmények között rögzítették Kövér László beszédét az Alkotmányvédelmi Hivatal épületében a házelnök és az AH tudta nélkül, illetve hogy ez nem hordoz-e súlyos nemzetbiztonsági kockázatokat?”

Erre a kérdésre viszont csak a BM válaszolt, a már fent idézett mondatokat: hogy a tárca nem tartja indokoltnak vizsgálat indítását.

A lap utolérte azonban Stummer Jánost, a parlament Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnökét, aki azt mondta, „a testület december 9-én sorra kerülő ülésén feltesszük majd azt a kérdést mind Pintér Sándornak, mind pedig az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetésének, hogy van-e folyamatban vizsgálat, vagy ha nincs, terveznek-e ilyet”.